Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Καμπάνια κατά των ναρκωτικών από Σπουδαστικούς Συλλόγους

Καμπάνια με πολύμορφες δραστηριότητες ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά διοργανώνουν από κοινού οι Σπουδαστικοί ΣύλλογοιΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ των ΤΕΙ Πάτρας. Στο κάλεσμά τους σημειώνουν πως οι νέοι πρέπει να πάρουν θέση ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να τους ναρκώσουν το μυαλό και να παλέψουν για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, για μια ζωή που θα καλύπτει τις ανάγκες τους και θα εξασφαλίζει το μέλλον που τους αξίζει.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Πέμπτη 4 Ιούνη
Στις 19.00, εκδήλωση σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών στην πλατεία Τριών Συμμάχων
Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή 12 - 13 - 14 Ιούνη
Τουρνουά beach volley στην πλαζ
Πέμπτη 26 Ιούνη
Εξορμήσεις των Συλλόγων για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών
Το κάλεσμα των Συλλόγων:
«Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την απαράδεκτη προσπάθεια που γίνεται ώστε να νομιμοποιηθεί η χρήση κάνναβης. Το σάπιο σύστημα και οι υπηρέτες του, που έχουν γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας, θέλουν τους νέους να ψάχνουμε τη λύση στα προβλήματά μας μέσα στα ναρκωτικά ακριβώς για να σκύψουμε το κεφάλι, για να μην παλέψουμε οργανωμένα για τα δικαιώματά μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αυτό εξυπηρετεί και το επικίνδυνο και απαράδεκτο ναρκωφεστιβάλ που οργάνωσαν διάφορες οργανώσεις στις 9 Μάη στο Σύνταγμα.
Η κοινωνική πείρα έχει δείξει ότι όπου νομιμοποιήθηκε η χρήση ναρκωτικών, με πρόσχημα την ιατρική χρήση, γενικεύτηκε η εξάρτηση από την αντίστοιχη ουσία. Σήμερα, η μεθαδόνη χρησιμοποιείται ως φάρμακο στην ηρωίνη και το αποτέλεσμα είναι 7 χώρες της Ευρώπης να έχουν ως κύρια ουσία εξάρτησης τη μεθαδόνη.
Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι η αποποινικοποίηση της χρήσης - διακίνησης και καλλιέργειας κάνναβης μπορεί να βάλει φρένο στην αύξηση της εξάρτησης από ναρκωτικά. Αντίθετα όπου νομοθετήθηκε η αποποινικοποίηση της κάνναβης έχει πενταπλασιαστεί η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. Η κοινωνική ανοχή στα ναρκωτικά έχει τριπλασιάσει τη χρήση στους μαθητές της Ελλάδας και έχει μειώσει την ηλικία πειραματισμού και έναρξης της χρήσης πριν τα 13 έτη.
Δεν υπάρχουν "σκληρά" και "μαλακά" ναρκωτικά. Σημασία δεν έχει ποια ουσία κάνει χρήση ο νέος, αλλά τι είναι αυτό που τον ωθεί στη χρήση - εξάρτηση, ποια κενά στη ζωή του έρχονται να καλύψουν τα ναρκωτικά. Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι "ελεύθερη επιλογή". Η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, τη διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μας θέλουν στην κερκίδα για να έχουν αυτοί δικό τους όλο το γήπεδο, το γήπεδο του κέρδους, που απλά είμαστε θεατές.
Παίρνουμε τη ζωή που μας ανήκει στα χέρια μας! Δεν ανεχόμαστε να μας "παραμυθιάζουν", λέγοντας ότι η κάνναβη δεν προκαλεί εξάρτηση και είναι υγιεινή γιατί είναι φυσική. Σήμερα πάνω από το 25% όσων είναι ενταγμένοι σε προγράμματα απεξάρτησης στην ΕΕ και στην Ελλάδα είναι γιατί κύρια ουσία εξάρτησης έχουν την κάνναβη. Η κάνναβη περιέχει πάνω από 400 χημικές ουσίες και σήμερα το 80% της κάνναβης που παράγεται στην ΕΕ είναι βιομηχανικά παραγόμενη (έκθεση EMCDDA 2012). Θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Στις ΗΠΑ σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης οι εταιρείες που παράγουν κάνναβη είναι αυτές με τη μεγαλύτερη αύξηση των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο. Το Άμστερνταμ έχει πάνω από 3 δισ. δολάρια ετήσια κέρδη από τον ναρκω-τουρισμό. Στη χώρα μας εκτιμούν ότι το κράτος θα έχει 600-800 εκατ. ευρώ κέρδη από τη φορολογία στην κάνναβη.
Παίρνουμε θέση απέναντι σε όσους υπερασπίζονται τα ναρκωτικά! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά! Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πρωτογενή πρόληψη - θεραπεία - κοινωνική επανένταξη! Καταδικάζουμε όσους μας λένε "μάθε να ζεις σε μια κοινωνία με ελεύθερα τα ναρκωτικά" και με την οργανωμένη δράση μας τους απαντάμε: "Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά", "αγωνιζόμαστε για ζωή που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας, τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει"».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ