Type Here to Get Search Results !

Γέφυρα προς τη Δύση το λιμάνι για εμπορία ζώων που καταλήγουν σε κτηνοβάτες


Σε … διακομιστικό κέντρο εμπορίας και μεταφοράς ζώων – πολλές φορές και με χαρτιά επίπλαστης νομιμότητας – τα οποία καταλήγουν στη Γερμανία και άλλες χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, προκειμένου να καλύπτουν τις ορέξεις κτηνοβατών, έχει μετατραπεί το λιμάνι της Πάτρας.
Η πρόσφατη αποκάλυψη της διακίνηση σκυλιών μέσω του αεροδρομίου ‘Ελ. Βενιζέλος» πολλά από τα οποία είχαν φύγει από την περιοχή, επαναφέρει στο προσκήνιο τον κομβικό ρόλο της περιοχής και του λιμανιού της Πάτρας στην κάλυψη των αναγκών ανώμαλων ατόμων από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι πρώτες επίσημες αναφορές για διακίνηση σκυλιών μέσω του λιμανιού της Πάτρας, τα οποία προορίζονται για αντικείμενα ερωτικού πόθου κτηνοβατών είχε έρθει στο φώς το 2008, όταν στα αμπάρια πλοίου που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα - Αγκόνα είχανε εντοπιστεί 102 σκυλιά σε άθλια κατάσταση.
Τότε οι ελληνικές αρχές αξιοποιώντας πληροφορίες από ζωόφιλους σε συνεργασία με ιταλικές Αρχές να ξεκινήσουν έρευνες. Οι Ιταλοί καραμπινιέροι έκαναν έλεγχο στο αμπάρι, όπου ανακάλυψαν τα άτυχα τετράποδα στοιβαγμένα δίπλα σε άλογα που ταξίδευαν στην Ιταλία έπειτα από νόμιμη αγορά.
Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για μια παρτίδα σκυλιών που στάλθηκαν στη Γερμανία, με την τύχη των ζώων ουσιαστικά να είναι παντελώς άγνωστη. Πάντως ήδη εκείνη την εποχή υπήρχαν φήμες για οργανωμένο κύκλωμα που συνέλεγε αδέσποτα από μεγάλα αστικά κέντρα και τα προωθούσε στη Γερμανία αντί 300 ευρώ το καθένα!
Ένα χρόνο αργότερα σοκ είχε προκαλέσει ο φρικτός θάνατος οκτώ σκυλιών από θερμοπληξία και ασφυξία ενώ μεταφέρονταν από την Πάτρα στην Αγκόνα μέσα σε όχημα φούρνο μέσα  σε αμπάρι πλοίου.
Το θέμα είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Il Messagero», η οποία είχε επισημάνει ότι οι ιταλικές Αρχές είχαν ανακαλύψει συνολικά 34 σκύλους . Τα ζώα ήταν επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα σε εκατοντάδες κούτες με εμπορεύματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν αέρα ν αναπνεύσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ