Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Πολιτισμός μουσικής παιδείας

Το νεοκλασικό κτίριο, έδρα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείου Πατρών.
Στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Ρήγα Φεραίου 7, στεγάζεται η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Είναι ένα νεοκλασικό κτίριο από εκείνα που έδιναν άλλοτε την ιδιαίτερη εκείνη χάρη στην Πάτρα. Αν βρεθείτε στην περιοχή έως τις 24 Μαΐου, σημειώστε πως για μία ακόμη χρονιά διεξάγεται ο «Μουσικός Μάιος», ένας θεσμός με τον οποίο έχει συνδεθεί η ιστορική Εταιρία. Διαθέτει μία θαυμάσια αίθουσα συναυλιών (που έχει το όνομα του συνθέτη Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη, 1908-1996) και εκεί, σε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον, δίνονται οι συναυλίες.

Ο κύκλος έχει ήδη αρχίσει (από το περασμένο Σάββατο), αλλά απόψε υπάρχει μουσική για δύο κιθάρες (Ανδρόνικος Καραμπέρης και Χρήστος Τσαρούχης) και την Τετάρτη 14/5 μουσική για βιολοντσέλο (Τίνα Ντουφεξιάδου) και πιάνο (Κατερίνα Καραμπάτσα). Στις 17/5, συναυλία δίνει το Φωνητικό Σύνολο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Μαρίνας Ρετσκάλοβα και ο κύκλος του Μουσικού Μαΐου ολοκληρώνεται στις 24 του μηνός με συναυλία του Νίκου Μαυρίδη (βιολί) και του Τάσσου Σπηλιωτόπουλου (πιάνο).

Ο «Μουσικός Μάιος» ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια από την καλλιτεχνική διευθύντρια της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών, Βασιλική Φιλιππαίου, καθώς η πρότασή της υιοθετήθηκε από το Ωδείο και υποστηρίχθηκε από το Ιδρυμα Ι. & Ε. Τοπάλη. Αυτό που είναι ξεχωριστό είναι η διαρκής παρουσία της Φιλαρμονικής Εταιρίας από το 1892 και το μήνυμα που στέλνει ώστε να τροφοδοτείται η πολιτιστική ζωή της Πάτρας. Είναι παραπάνω από σημαντικό να υποστηρίζονται δράσεις και λειτουργίες όπως αυτή. Τώρα, μάλιστα λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές, θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιοι και πόσοι από τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους έχουν ποτέ περάσει την πόρτα της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ