Type Here to Get Search Results !

Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις - Ανοικτά καταστήματα στο κέντρο την Κυριακή 4 Μαΐου - Διχασμένη η αγορά

Πάτρα: Ξεκινούν σήμερα οι εκπτώσεις - Ανοικτά καταστήματα στο κέντρο την Κυριακή 4 Μαΐου - Διχασμένη η αγορά  Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας διαφωνεί με την Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων

Ξεκινά σήμερα και στην Πάτρα η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του η Ομοσπονδία  Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδας " ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 2 Μαΐου και θα λήξει το Σάββατο, 10 Μαΐου 2014.  Οι εκπτώσεις αρχίζουν στις 2 Μαΐου, λόγω της υποχρεωτικής αργίας που κηρύχθηκε η πρωτομαγιά, με την Υπουργική Απόφαση 9727/204/27-3-2014 του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών.  Είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με την διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες".
Ανοικτά καταστήματα την Κυριακή 4 Μαΐου στην Πάτρα
Για την Κυριακή 4 Μαΐου προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων και στην Πάτρα για μια ακόμα φορά το θέμα διχάζει τον εμπορικό κόσμο. Από τη μια πλευρά ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας λέει όχι στο άνοιγμα την Κυριακή και καλεί τους καταναλωτές να απέχουν, ενώ ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Πάτρας αναφέρει ότι τα μέλη του θα ανοίξουν τα καταστήματά τους.
Ο Σύλλογος Εμπόρων Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Πάτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Την ερχομένη Κυριακή 4 Μαΐου τα καταστήματα μέλη του συλλόγου μας θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με την δυνατότητα που μας δίνει ο νόμος του κράτους. Για ακόμα μια Κυριακή η αγορά της Πάτρας παίζει τον μητροπολιτικό της ρόλο και περιμένει να καλύψει τις ανάγκες των Πατρινών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας, προσφέροντας ποιότητα και τιμές αντάξιες των συνθηκών και της εποχής».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας από την άλλη επισημαίνει:
"H θέση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου είναι σαφής. Τα καταστήματα δεν χρειάζονται περισσότερες ώρες λειτουργίας αλλά περισσότερα χρήματα οι καταναλωτές.
Καλούμε τους Συναδέλφους εμπόρους να διατηρήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους το δικαίωμα στην Κυριακάτικη Αργία και να μην δημιουργήσουν αγορά, για τις πολυεθνικές και αλυσίδες.Παράλληλα προτρέπουμε τους καταναλωτές να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που θέλουν να στρώσουν τον δρόμο στις πολυεθνικές εταιρίες και τα πολυκαταστήματα με ροδοπέταλα και να αμείβουν τους εργαζόμενους με 180 ευρώ τον μήνα.Κανένας δεν ονειρεύεται αυτό το μέλλον για την νέα γενιά και τα παιδιά μας".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ