Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Γεωργίου Αύριο Παρασκευή 4 Απριλίου

Η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών, του Δήμου  Πατρέων, το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου, το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Φροντίζω»,  και ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» Αχαΐας, συνδιοργανώνουν αύριο Παρασκευή 4 Απριλίου, από τις 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. στη πλατεία Γεωργίου, εκδήλωση με τίτλο: «Ημέρα Σωματικής Ευεξίας και Νοητικής Ενδυνάμωσης για την Τρίτη Ηλικία στο Δήμο Πατρέων», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου: “IN MOTION”.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων με σκοπό την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας μέσα από την άσκηση και την εφαρμογή δραστηριοτήτων που βοηθούν στην κοινωνικοποίηση, την ευεξία και την ενεργό γήρανση των ηλικιωμένων ατόμων, με τη συμμετοχή επαγγελματιών από την υγεία και την εκπαίδευση από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Συγκεκριμένα υπό την καθοδήγηση εθελοντών γυμναστών, η ομάδα γυμναστικής του ΚΑΠΗ Πάτρας, θα πραγματοποιήσει επίδειξη γυμναστικών ασκήσεων (pilates, αναερόβια άσκηση κ.α.) ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί χορευτικό δρώμενο από την ομάδα χορού των ΚΑΠΗ.
Παράλληλα στο χώρο γύρω από την πλατεία θα υπάρχουν περίπτερα όπου εθελοντές υγείας και πρόνοιας θα δίνουν ενημερωτικό υλικό και θα παρέχουν προληπτικές συμβουλές γύρω από ζητήματα υγείας στη τρίτη ηλικία (διατροφή, ύπνος, πρόληψη καρκίνου κ.α.) ενώ εντός του χώρου του Μεγάρου Λόγου & Τέχνης από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. θα διενεργούνται δωρεάν τεστ μνήμης από εξειδικευμένους ψυχολόγους με στόχο την προληπτική εξέταση ατόμων άνω των 55 χρονών με μη διαγνωσμένη άνοια.
Για όσους θέλετε να κλείσετε ραντεβού για το δωρεάν τεστ μνήμης καθώς και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να μας καλείτε στο τηλέφωνο 2610240242 (πληροφορίες κ. Θεοδωρόπουλος).
To Ευρωπαϊκό Έργο με τίτλο: IN MOTION χρηματοδοτείται   από το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση (LLP Grundtvig Partnerships 2013). Συμμετέχουν 5 φορείς από 5 χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ελλάδα & Τουρκία). Στη σύμπραξη την Ελλάδα εκπροσωπεί το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Φροντίζω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ