Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Σε ιδιώτες σπρώχνουν το Δημοτικό Φωτισμό


Μετά το νερό του φράγματος Πείρου Παραπειρου ένα άλλο φιλέτο το οποίο αποτελεί δεκαετίες τώρα διακαεί πόθο επιχειρήσεων ελληνικών και ξένων συμφερόντων, μπαίνει στο στόχαστρο και σε ότι αφορά την περιοχή ο στόχος είναι ο φωτισμός της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη σε κεντρικό επίπεδε ο Δημοτικός φωτισμός της τρίτης πόλης στη χώρα είναι στην ατζέντα των ομίλων – μεταξύ αυτών και ένας  κινέζικος – οι οποίοι καλοβλέπουν  το πέρασμα του Δημοτικού Φωτισμού της στα χέρια τους . Γι΄ αυτό το σκοπό προχωρούν ήδη σε δημιουργία funds  σε συμφωνία με την κυβέρνηση την «Αttica Bank», την Πληροφόρηση - Επιμόρφωση - Τοπική Ανάπτυξη (ΠΕΤΑ AE) και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο θα «επενδύσει» .
TO ΧΑΠΙ
Την ίδια ώρα το πέρασμα του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού  πόλεων όπως η Πάτρα σε χέρια ιδιδωτών έχει και ουρά καθώς ήδη γνωστή εταιρεία με αντάλλαγμα την εξασφάλιση της μείωσης του κόστους κατανάλωσης  ρεύματος από τον Δημοτικό Φωτισμό, ζητά με αντάλλαγμα  - ανάλογα με την έκταση του δικτύου – τα τέλη από τους λογαριασμού της  ΔΕΗ σε βάθος δεκαετίας, να αντικαταστήσει τους παλαιούς λαμπτήρες με τεχνολογίας LED  γεγονός που ήδη κάποιοι τοπικοί παράγοντες  καλοβλέπουν

Ήδη σε επίπεδο υπουργείου έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις  στο πλαίσιο των οποίων – και με την ανοχή της ΚΕΔ- έχουν οριστεί οι κανόνες του παιχνιδιού και του μοιράσματος τν πόλεων από τις οποίες θα ξεκινήσει το πάρτι.
Υπενθυμίζεται πως στα χέρια του ομίλου της τράπεζας πειραιώς μέσω ΕΤΒΑ οδηγείται και με τη βούλα το νερό που θα πίνουν οι πατρινοί αλλά και οι κάτοικοι δύο ακόμα καλλικρατικών Δήμων της Αχαϊας.
Το "φιλέτο" των υδάτινων πόρων από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου περνά από την πίσω πόρτα μέσω της ιδιωτικοποίησης του έργου
Η αποκεντρωμένη διοίκηση με αμφισβητήσιμα δεδομένα και λογιστικό προσδιορισμό του κέρδους, επιλέγει να δημιουργήσει μια Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει με 30% στον Φορέα διαχείρισης του έργου η ΒΙΠΕ-Πατρών, η οποία όμως ως «Φορέας Οικονομικών Συμφερόντων» δεν είναι άλλος από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ που ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς από το 2001!
Η διαχείριση του έργου θα πρέπει να γίνεται από τους τρεις δήμους που εξυπηρετούνται από το φράγμα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να εντάσσεται σε ένα γενικευμένο στρατηγικό πλαίσιο αξιοποίησης των υδάτινων πόρων. Όχι από οικονομικά συμφέροντα του μεγάλου τραπεζικού και ιδιωτικού κεφαλαίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ