Type Here to Get Search Results !

Ανάλυση της «Νέας Αρχής» για το Δήμο με πέντε πρόσωπα και τρία σενάρια


Τα πιθανά σενάρια σε σχέση με τις υπάρχουσες υποψηφιότητες, τα οποία θα οδηγήσουν σε τρία διαφορετικά «ζευγάρια» στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών στην Πάτρα παρουσιάζει σε σχετική ανάλυση η Δημοτική παράταξη «Νέα Αρχή» με επικεφαλής τον Δημ. Πεφάνη.
Σύμφωνα με αυτά και ενώ απομένουν 100 ημέρες πριν η τοπική κοινωνία οδηγηθεί στις κάλπες το τοπίο άρχισε σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει. Οι υποψήφιοι που θα φτάσουν μέχρι τέλους είναι οι εξής: Γ. Δημαράς (νυν δήμαρχος), Κ. Πελετίδης (ΚΚΕ), Κ. Χριστόπουλος (Ν.Δ.), ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες και ο ανεξάρτητος Δημ. Πεφάνης. Πιθανόν να προκύψουν και 1-2 ακόμα συνδυασμοί από τη Χρυσή Αυγή, ή εκ των Ανδρ. Τζουραμάνη, Ν. Οικονομόπουλου, ή Ανδρ. Παναγιωτόπουλου.
Για τους ανωτέρω υπάρχουν τα εξής δεδομένα:
1.      Γ. Δημαράς
Θεωρείται δήμαρχος όχι πετυχημένος και αδυνατότερος του αναμενομένου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων στελεχών του δεν κατέγραψε εμφανές και αποδεκτό έργο. Η λογική διεύρυνσης της παράταξής του πέραν των δυσκολιών που συναντά, δεν είναι βέβαιο ότι θα του προσδώσει δυναμική. Η συμμετοχή του στον 2ο γύρο συγκεντρώνει μικρή πιθανότητα.
2.      Κ. Πελετίδης
Κρατά ισχυρό ποσοστό. Βοηθήθηκε και ένεκα του γεγονότος ότι είχε εύκολο έργο σαν αντιπολιτευόμενος, σε ευνοϊκές γι’ αυτόν συνθήκες. Αν θα συνεργαζόταν με 10-15 στελέχη εκλόγιμα και ισχυρά άλλης πολιτικής προέλευσης, θα ήταν εκ των πιθανών για συμμετοχή στον 2ο γύρο. Μέχρι τώρα αυτό δεν διαφαίνεται, οπότε η σχετική προοπτική δεν είναι πιθανή.
3.      Κ. Χριστόπουλος
Όπως και ο κ. Πελετίδης διαθέτει ισχυρά ποσοστά. Είναι μετριοπαθής σαν άνθρωπος, αλλά σκληρός υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής. Παρ’ όλα αυτά είναι πιθανότερος από τους δύο προηγούμενους για συμμετοχή στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών. Στα θετικά στοιχεία του συνδυασμού του καταχωρείται η υπάρχουσα οικονομική δυνατότητα, στα δε αρνητικά το πενιχρό αντιπολιτευτικό έργο.
4.      Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ
Με άγνωστο το όνομα  του επικεφαλής μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, θεωρείται πιθανή η είσοδος του συνδυασμού στον 2ο γύρο των εκλογών, ένεκα του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει υψηλά δημοσκοπικά ευρήματα, ενώ του αρκεί μόνο το ήμισυ από αυτά για πολιτική ευστοχία.
5.      Δημ. Πεφάνης
Θεωρείται ο ικανότερος και παράλληλα γνώστης και έμπειρος στην αυτοδιοίκηση. Αρκετοί ισχυρίζονται ότι ανεβαίνει διαρκώς και πιθανότατα θα καταλήξει στον 2ο γύρο. Μειονέκτημα αποτελεί γι’ αυτόν ότι ηγείται ενός νέου αυτόνομου συνδυασμού, που διαθέτει όμως έμπειρο πυρήνα συνεργατών και επικεφαλής.
Συνεκτιμώντας τα ανωτέρω προκύπτει ότι πιθανά ζευγάρια για την αναμέτρηση του 2ου γύρου είναι:
Α) Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Πεφάνη
Η δυναμική που αναπτύσσει ο νέος ανεξάρτητος συνδυασμός, είναι πιθανό να κληθεί να κοντραριστεί στον 2ο γύρο με τον υποψήφιο που θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Β) Ο Κ. Χριστόπουλος με τον Δημ. Πεφάνη
Λόγω των εσωτερικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα και  τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών, δεν αποκλείεται να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά στα εκλογικά του ποσοστά, σε επίπεδο Δημοτικών εκλογών για το Δήμο Πατρέων.
Γ) Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κ. Χριστόπουλο
 Σενάριο που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες, λόγω των ανωτέρω προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η υποψηφιότητα Χριστόπουλου, τόσο από τον «αντάρτη» Νίκο Οικονομόπουλο (αν φτάσει μέχρι τέλους), όσο και από τα πολλά στελέχη της Ν.Δ. που αποτελούν το βασικό κορμό της Δημοτικής αρχής Δημαρά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ