Type Here to Get Search Results !

Ιδιοκτήτες καταστημάτων τα πουλάνε όσο κι’ όσο – Μειώνουν τα ενοίκια ακόμα και 50%


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Το πάρτι για τους αετονύχηδες με θύματα ιδιοκτήτες επαγγελματικής στέγης και ιδιαίτερα εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται στο αποκαλούμενο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Πάτρας μόλις αρχίζει και έχει την υπογραφή της επερχόμενης απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και κατασχέσεων.
 Ήδη στην κτηματαγορά της Πάτρας έχουν κάνει την εμφάνισή του φαινόμενα πώλησης καταστημάτων όσο κι΄ όσο, των οποίων οι ιδιοκτήτες τους βαρύνονται από δάνεια τα οποία αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν επί μακρόν και τώρα απειλούνται με πλειστηριασμό ή κατάσχεση.
 Μαιζώνος, Αγίου Ανδρέου, Κορίνθου Γούναρη, κανακάρη , Καραϊσκάκη , Γεροκωστοπούλου είναι μερικοί από τους δρόμους  στους οποίους ιδιοκτήτες επαγγελματικής στέγης βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το «φάντασμα» της κατάσχεσης  και την επιλογή της πώλησης του ακινήτου τους σε εξευτελιστικές τιμές.
 Το δυστύχημα ωστόσο ακόμα και γι’ αυτούς που αποφασίζουν να πουλήσουν το κατάστημά τους  είναι, πως σε ποσοστό 99% δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος καθώς δεν υπάρχει αγορά.
 Παράλληλα εκατοντάδες ιδιοκτήτες προσπαθούν να βρουν αγοραστές για καταστήματα που έχουν στην κατοχή τους καθώς πλέον πιέζονται και από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας (ΕΝΦΙΑ).
Σύμφωνα με παράγοντες της κτηματαγοράς στην Πάτρα η διαθεσιμότητα στους λεγόμενους εμπορικούς δρόμους έχει αυξηθεί κατά 15 με 20% ενώ σε αντίθεση με ότι ισχύει σε άλλες περιοχές της χώρας τραγική είναι και η εικόνα ερημοποίησης που παρουσιάζουν τα λεγόμενα εμπορικά κέντρα καθώς κι εδώ τα λουκέτα πέφτουν βροχή.
  
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην αγορά της Πάτρας,  σε ότι αφορά την επαγγελματική στέγη, είναι και το γεγονός, ότι σε δρόμους που κάποτε ακίνητα ( Πολυχώρος  στην Αγίου Νικολάου ) είχαν ενοικιαστεί για 11.500€ μηνιαίως σήμερα το ενοίκιο έχει μειωθεί στις 8.000€ και υπό το φόβο πως εάν αποχωρήσει ο ενοικιαστής δεν θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση,  γίνεται και διαπραγμάτευση για μείωση στις 7.000€.
 Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου εμπορικό κατάστημα το όποιο νοικιάστηκε πριν από χρόνια για 3.500€ το μήνα, σήμερα πληρώνει με τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη και χωρίς να υπάρξει δικαστικής εμπλοκή 1800€ , ενώ στην Αγίου Ανδρέου, πολυώροφο κτίριο το οποίοι νοικιαζόταν για 24.000€ σήμερα ο ενοικιαστής δίνει 16.000€ με αίτημα για περεταίρω μείωση να εκκρεμεί.
 Στην λεγόμενη εμπορική ημιπεριφέρεια της Πάτρας (Κανακάρη – Καραϊσκάκη – Μαιζώνος – Κορίνθου) μετά την Γούναρη και την Αράτου η υποχώρηση στα ενοίκια έχει ξεπεράσει το 50%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ