Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Νέος εμφύλιος στην τοπική αγορά για την Κυριακή

Πάτρα: Νέος εμφύλιος στην τοπική αγορά για την Κυριακή Μπαράζ κοινωνικών διλημμάτων και νέο κύκλο συζήτησης αναμένεται να πυροδοτήσει η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.
Η εορταστική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων έχει διαμορφώσει ένα υπόγειο ρεύμα σε πολλούς εμπόρους, που προφανώς θα ήθελαν να ανοίξουν εκείνη την ημέρα τα καταστήματά τους, θεωρώντας ότι η κίνηση στο κέντρο θα είναι αυξημένη και θα οδηγήσει σε αύξηση του τζίρου. Η πλευρά αυτή αναγνωρίζει ότι η καταναλωτική δύναμη των πολιτών είναι περιορισμένη, θεωρεί όμως ότι η ανοιχτή αγορά είναι ένα δέλεαρ για τον κόσμο. Ούτως ή άλλως, τα ταμεία των καταστημάτων πάσχουν από ανυδρία, συνεπώς πολλοί πιστεύουν πως οποιοδήποτε εργαλείο μπορεί να τους βοηθήσει, δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο.
Η τάση αυτή προσκρούει, ωστόσο, στην... μπετόν άρνηση της διοίκησης του Συλλόγου που ήδη εκδήλωσε επιθετικές διαθέσεις έναντι ενδεχόμενου ανοίγματος και προφανώς θα κινηθεί δυναμικά για να το αποτρέψει. Σχετική «γεύση» είχε πάρει η πόλη τον περασμένο μήνα, οπότε και έγινε μαχητική αναχαίτιση κινήσεων εμπόρων αλλά και καταναλωτών στο κέντρο.
Αντίστοιχη απόφαση είχε λάβει ο Εμπορικός Σύλλογος την πρώτη Κυριακή εφαρμογής του μέτρου ανοίγματος των καταστημάτων, στις 7 Νοεμβρίου, κάτι που είχε οδηγήσει σε αντιπαράθεση συνδικαλιστές με εμπόρους και είχε διαμορφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα, αλλά τελικά η απόφαση εφαρμόστηκε στην πράξη. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και την επόμενη Κυριακή.
Και αυτό γιατί το άνοιγμα των καταστημάτων στην Αθήνα, ίσως οδηγήσει ορισμένους καταναλωτές στην πρωτεύουσα το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Το μήνυμα φαίνεται να το έχουν λάβει αρκετοί έμποροι, που δεν αποκλείεται να επιδιώξουν να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.
Ο Εμπορικός Σύλλογος στην ομόφωνη απόφασή του ζήτησε να ανοίξουν τα καταστήματα μόνο την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, πριν τα Χριστούγεννα.
Σημειώνεται ότι ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπει ότι τα καταστήματα θα είναι ανοικτά 7 Κυριακές το χρόνο, εκ των οποίων οι δύο πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 15 και 22 Δεκεμβρίου.
Ισχυρό οπλοστάσιο στην απόφαση του Εμπορικού αποτέλεσε το ερωτηματολόγιο που απέστειλε στα μέλη του, που σε ποσοστό 95% ζήτησαν να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματά τους. Πάντως, τα μέλη του ΔΣ ξεκαθαρίζουν ότι θα προχωρήσουν και πάλι σε κινητοποιήσεις «περιφρούρησης», καλώντας τα μέλη της σε συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου, στις 9.30 την άλλη Κυριακή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ