Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Κάθε μέρα κόβουν το ρεύμα σε 150 σπίτια

Πάτρα: Κάθε μέρα κόβουν το ρεύμα σε 150 σπίτιαΜια ολόκληρη κοινωνία σε κατάσταση ενεργειακής φτώχεαιας, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΔΕΗ, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά βρίσκονται πλέον σε πλήρη αδυναμία κάλυψης των ενεργειακών τους αναγκών, λόγω του υπέρογκου κόστος και των άλλων οικονομικών βαρών που έχουν φορτωθεί στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της εταιρείας, μόνο για την περιοχή Πατρών και Κάτω Αχαΐας, οι εντολές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος που εκδίδει σε καθημερινή βάση το αρμόδιο γραφείο, κυμαίνονται μεταξύ 120 - 150. Ωστόσο λόγω τεχνικών δυσκολιών και άλλων εμποδίων, μόνο οι μισές εντολές διεκπεραιώνονται αυθημερόν.


Ενα ακόμα αποκαλυπτικό στοιχείο αφορά τους διακανονισμούς, οι οποίοι έχουν εκτοξευθεί σε 300 - 400 την ημέρα, όταν σε εποχές προ κρίσης ήταν 2-3 φορές λιγότεροι. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και η διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου που ανακοινώθηκε προ ημερών.
Οι αριθμοί πάντως είναι συγκλονιστικοί και όπως ανέφεραν στην «Π» στελέχη της επιχείρησης, πλέον τα ταμεία στην Ακτή Δυμαίων είναι άδεια και οι ουρές έχουν μετατοπιστεί στο αρμόδιο γραφείο διακανονισμών και επανασυνδέσεων, καθώς και στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών, όπου χιλιάδες καταναλωτές συνωστίζονται για να πληρώσουν έναντι λογαριασμού.


Η διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να βάλει έναν φραγμό στον αυξανόμενο αριθμό των απλήρωτων λογαριασμών, οι οποίοι ξεπερνούν σε ποσό το 1 δις. ευρώ, διευρύνοντας τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες με την απώλεια ανθρώπινων ζωών, οδήγησαν το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να επιτρέψει την συγκρότηση τοπικών επιτροπών, οι οποίες σε συνεργασία με την ΔΕΗ θα προχωρούν σε επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης σε ευπαθείς οικογένειες και άτομα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συγκάλεσε χθες επείγουσα σύσκεψη με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενόψει των λεπτομερειών που αφορούν τη διαδικασία με την οποία θα παρεμβαίνει η Πολιτεία, προκειμένου να γίνεται αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όσα νοικοκυριά ευπαθών οικογενειών έχει διακοπεί.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να δώσει τα στοιχεία από τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, στη διάθεση των ειδικών επιτροπών που προβλέπεται να συγκροτηθούν σε κάθε Δήμο και οι οποίες θα είναι αρμόδιες, σε τοπικό επίπεδο, για την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στα συγκεκριμένα νοικοκυριά.


Επιπλέον, θα διατεθούν για την υποστήριξη των κατά τόπους επιτροπών και κοινωνικών δομών, οι κοινωνικοί λειτουργοί και λοιποί εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ