Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Δικαιώνεται ο Δήμος στην διαμάχη με την Περιφέρεια για τις αστικές αναπλάσεις

Πλήρως δικαιώνει το Δήμο η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αρνητική γνωμοδότηση υπογραφής της σύμβασης του έργου «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Περιοχών Βλατερού – Δασυλλίου- Καβουκάκι – Γούβας».
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία του ΕΣΠΑ η επιβολή ποινής 100% στη χρηματοδότηση του έργου (απένταξη του έργου) είναι ακραία και δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, όπως έχει τονίσει και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, από την πρώτη στιγμή, για τους παρακάτω λόγους:
1)Η πλημμέλεια που παρατηρήθηκε δεν συνιστά συστημικής φύσεως πρόβλημα δεδομένου ότι ο διαγωνισμός είχε ήδη διενεργηθεί πριν γίνει η σύσταση στο Δήμο.
2)Η εν γένει δημοσιότητα που έλαβε ο διαγωνισμός ήταν σύμφωνη με το Κοινοτικό Δίκαιο, δεν ασκήθηκαν ενστάσεις, αναπτύχθηκε επαρκής ανταγωνισμός και η επιλεγείσα προσφορά (έκπτωση 45,11%) είναι συμφέρουσα για το Δήμο.
3)Το Ελεγκτικό Συνέδριο στον έλεγχο προηγούμενης σύμβασης δεν διαπίστωσε ουσιώδεις πλημμέλειες, παρότι είχε ακολουθεί η ίδια διαδικασία δημοσιότητας.
4)Η πλημμέλεια στη διαδικασία που επισημάνθηκε συνιστά «λανθασμένη εφαρμογή ορισμένων βοηθητικών στοιχείων» και επιφέρουν μικρή δημοσιονομική διόρθωση της τάξης του 2%, 5% ή 10% ανάλογα με τη βαρύτητα της παρατυπίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πολύ μικρή βαρύτητα του λάθους επιβάλλει τη μικρότερη δυνατή ποινή 2% προκειμένου να μην ερμηνευτεί από τις αναθέτουσες Αρχές ότι μπορούν να δημοσιεύουν τις διακηρύξεις στον εθνικό Τύπο κατά το δοκούν.
- See more at: http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=48689#sthash.5mKT1z2u.dpuf

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ