Type Here to Get Search Results !

Έληξε η διορία για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου

Εληξε η διαδικασία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ (συμπεριλαμβανομένου της Πάτρας) που εντάσσονται στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας. Κατόπιν αυτού, τα σχετικά στοιχεία θα σταλούν στο ΑΣΕΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της μοριοδότησης των υπαλλήλων που έλαβαν μέρος στη διαδικασία, ενώ, όπως ανέφεραν ανώτατα στελέχη από το κτίριο του Αμαρουσίου, όσοι δεν απογράφηκαν θα παραπεμφθούν στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους ώστε να τεθούν σε αργία, με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το δημόσιο. Μετά από δυο άτυπες παρατάσεις 268 διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων δεν συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο ότι απεγράφησαν 1.700 από τους συνολικά 1.968 υπαλλήλους. Ενώ από τις 2.00 το μεσημέρι έχει τυπικά λήξει η προθεσμία που δινόταν στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ για να απογραφούν, με κίνδυνο αν δεν το πράξουν να τεθούν αυτοδικαίως σε αργία, το υπουργείο Παιδείας παρέτεινε σιωπηρά, πριν από λίγη ώρα, το σχετικό περιθώριο μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ. Οι πληροφορίες από το μέγαρο της Κηφισίας αναφέρουν ότι η σιωπηρή παράταση κρίθηκε αναγκαία καθότι οι "επισκέψεις" υπόχρεων στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτό το σκοπό συνεχίζονται. Ηχηρό ΟΧΙ στο εκβιαστικό δίλλημα της απογραφής τους έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι σήμερα , ήταν η απάντηση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Πατρών προς το υπουργείο παιδείας. Οι 118 εργαζόμενοι δεν υπέκυψαν στην απειλή της απόλυσης και της αργίας συνεχίζοντας την πενθήμερη απεργία και παρόλο που μέσω δημόσιας τηλεόρασης επιχειρήθηκε η διάσπασή τους καθώς τεχνηέντως διέρρευσε πως μετά την τροπολογία Έως τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης παρατείνεται η προθεσμία για την απογραφή των περίπου 2.000 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που υπάγονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. Την απόφαση για παράταση της προθεσμίας έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος που παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους υπαλλήλους να απογραφούν.
Σε ονομαστική ψηφοφορία τέθηκαν, χθες το βράδυ, οι τροπολογίες για την ΝΕΡΙΤ και για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο τροπολογίες εγκρίθηκαν με 149 «ναι» και 120 «όχι».Σύμφωνα με την τροπολογία, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία. «Τα 3/5 των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχουν απογραφεί στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά την ομιλία του στη Βουλή λίγο πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας επί της τροπολογίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ