Type Here to Get Search Results !

Οι πράσινες , οι κόκκινες οι ….θαλασσιές οι χάντρες στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Παιχνίδια τακτικής, αποσκιρτήσεις , διασπάσεις  και πρόβες, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών  εκλογών συνθέτουν το σκηνικό στο εσωτερικό της κοινότητας του τεχνικού κόσμου της περιοχής ενόψει την εκλογών της 24ης Νοεμβρίου , για την ανάδειξη  νέας διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας.
Πράσινοι κόκκινοι και …γαλάζιοι μπερδεύονται γλυκά, σε  ένα πάζλ του οποίου η σύνθεση θέλει προσεκτική ανάγνωση, αλλά συγχρόνως προδίδει και δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά στο  κεφάλαιο εκλογές του Μαΐου, για τους Δήμους και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Τα πρώτα σημάδια «κόπωσης» και αποσύνθεσης καταγράφονται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας,  το οποίο αποτελεί μνημείο απόδειξης πως στην κυβερνητική παράταξη τα μαντάτα δεν είναι και τόσο καλά, με δεδομένο πως με το ζόρι συγκροτήθηκε ψηφοδέλτιο και μάλιστα είναι από  τα πιο φτωχά.
Μόλις και μετά βίας το συνδυασμό απαρτίζουν 22 άτομα, από τα οποία τα περισσότερα δεν αποτελούν τα λεγόμενα από προηγούμενες αναμετρήσεις ισχυρά χαρτιά.
Καλά πληροφορημένες πηγές αλλά και διαρροές από την πλευρά της «φιλελεύθερης» παράταξης, κάνουν λόγω για απίστευτο «λεπίδι» που έπεσε, καθώς  οι μηχανικοί που αποτελούσαν  την αιχμή του δόρατος του συνδυασμού  «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» στις προηγούμενες αναμετρήσεις, καρατομήθηκαν με άνωθεν εντολή, θεωρούμενοι προσκείμενοι  στην οικογένεια Μητσοτάκη, κάτι το οποίο η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας  επί ημερών  Σαμαρά, δεν μπορούσε  και δεν επέτρεψε να συντηρηθεί.
Επί της ουσίας, ακόμα και ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο που δημιουργήθηκε από πρόσωπα φίλα προσκείμενα στην  κυβερνητική παράταξη,  ουδεμία σχέση έχει με το «μητρικό» ψηφοδέλτιο , ενώ σε αυτό δεν συμμετέχει κανένας από τους μηχανικούς που «καρατομήθηκαν» ή εξαναγκάστηκαν σε  σιωπηρή αποχώρηση.
Σε επίπεδο «πράσινου» ψηφοδελτίου  για το  Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας ,ουσιαστικά δεν υπάρχει παράταξη η οποία να εκπροσωπεί «επίσημα» το ΠΑΣΟΚ ,καθώς  η παράταξη η οποία επρόσκειτο  στο κίνημα δεν υφίσταται πλέον  καθώς  άλλαξε τίτλο.
Από τους παροικούντες στην «Ιερουσαλήμ» των  Μηχανικών αυτή η εξέλιξη αποτελεί πρόκριμα του εγχειρήματος αλλά και της τακτικής που θ’ ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ και στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στην περιοχή, όπου δεν προτίθεται να δώσει χρίσματα.
Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει  πως το …κίνημα ποντάρει περισσότερα στην ικανότητα και την αποδοχή των προσώπων, παρά στην κομματική σημαία, καθώς  η δεύτερη εκδοχή μόνο ήττες θα μπορούσε να επιφέρει.
Δεν είναι τυχαίο πως στις τάξεις των μηχανικών αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις «κοινό τόπο»,  πως ο Θ. Γιανναδάκης μέσα από την εκ νέου υποψηφιότητά του έχει πολλε΄ς πιθανότητες να είναι και πάλι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος.
Στη «γειτονιά» του ΣΥΡΙΖΑ
Η συγκυρία θεωρείται πως και στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδος  ευνοεί την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την εκπνοή της ημερομηνίας για την κατάθεση των ψηφοδελτίων έφερε τον συγκεκριμένο χώρο να έχει δυο ψηφοδέλτια.
Η μια  ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  που θεωρείται πως έχει μεγάλη δυναμική και  κατά πάσα πιθανότητα να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη  και η δεύτερη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ,  που  αποτελεί προϊόν «σύνθεσης» από τον παλαιό ΣΥΝ, με άρωμα από ΔΗΜΑΡ , που παραπέμπει ακόμα και σε προσπάθεια αναθέρμανσης του σκηνικού συνύπαρξης και στα δημοτικά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ
 Η κάθοδος δυο συνδυασμών με πολιτική προέλευση από τον ΣΥΡΙΖΑ αναλύεται από πολλούς και ως   «εικονική» διάσπαση καθώς  εάν η «μητρική» παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ κατακτήσει  πρώτη θέση να έχει τη δυνατότητα άντλησης εδρών στήριξης  από  τους …Ριζοσπαστικούς στις διεργασίες που θα γίνουν για να πάρει την προεδρεία.
Για τους πιο υποψιασμένους, η  δημιουργία ενός ισχυρού ψηφοδελτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ΤΕ Δυτικής Ελλάδος, θεωρείται και  μήνυμα προς το  δεύτερο ψηφοδέλτιο , (ΣΥΝασπιτές και ΔΗΜΑΡ),   το οποίο εκτιμάται  πως στηρίζει ο πρώην πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ν. Κοντοές  στην προοπτική της στήριξης του για το Δήμο της Πάτρας.
Μήνυμα και για Κατσιφάρα
Στο «κάδρο» των όσων προκύπτουν από το χάρτη των συνδυασμών για το τεχνικό επιμελητήριο, εμφανίζονται και μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες όπως ο αιρετός περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, καθώς η περιφερειακή  του Σύμβουλος Νίκη Κοκκαλιάρη επέλεξε να είναι υποψήφια στο ΤΕΕ με την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η υποψηφιότητά της θεωρείται ως προάγγελος των όσων θα καταγραφούν όταν ανοίξει ο κύκλος των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές  ανάδειξης νέου περιφερειάρχη , σηματοδοτώντας παράλληλα το τι θα πράξουν και όσοι περιφερειακοί σύμβουλοι είναι στη σημερινή ομάδα της πλειοψηφίας αλλά αποτελούν τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.
Η  Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Μηχανικών
Η παράταξη που έχει καταγραφεί ως  δημιούργημα μηχανικών με μεγάλη παρουσία στον κλάδο, ( Χρ. Παπανικολόπουλος, Κ. Χριστόπουλος ,Γγ. Γαλανόπουλος, Ανδρουτσέλης στην αναμέτρηση του Μαΐου  εμφανίζεται χωρίς αυτούς αλλά παραδίδοντας τη σκυτάλη σε νέο αίμα. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως  η κατάληψη τη δεύτερης θέσης είναι εφικτή, δημιουργώντας παράλληλα ένα  σχήμα, με τη νέα γενιά των μηχανικών να παίρνει την υπόθεση στα χέρια της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ