Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Απειλούν με απόλυση τους διοικητικούς στο Πανεπιστήμιο χωρίς νόμο

Στο μαρτύριο της σταγόνας υποβάλλει το υπουργείο παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία τους 118 διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου της Πάτρας τους οποίους απειλεί από την προσεχή Τρίτη με απόλυση σε περίπτωση που δεν έχουν απογραφεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί.
Η απειλή της απόλυσης έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση δεν έχει καν αυτό το «δικαίωμα» καθώς δεν έχει προχωρήσει στην ψήφιση της σχετικής τροπολογίας αλλά συγχρόνως πολλά από τα στοιχεία που ζητά από τους 118 υπαλλήλους του Πανεπιστημίου της Πάτρας δεν είναι δυνατόν να δοθούν καθώς οι υπηρεσίες του ιδρύματος είναι κλειστές! Αναλυτικότερα: Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία μέχρι και σήμερα δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος που θέτει σε αργία τους υπαλλήλους που δεν θα απογραφούν. Παράλληλα η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων ζητά στοιχεία, που λόγω της μη λειτουργίας των Διευθύνσεων Διοικητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων , οι διοικητικοί υπάλληλοι ενδεχομένως να μην τα διαθέτουν.
Αν όμως προβούν σε δήλωση , που ενδεχομένως τα στοιχεία να παρεκκλίνουν από αυτά που υπάρχουν στο φάκελο τους κινδυνεύουν με ποινικές και πειθαρχικές διώξεις. Κι αυτό διότι τα στοιχεία που οι υπάλληλοι καταγράφουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου , αποτελούν δήλωση του νόμου Ν.1599/1986. Χαρακτηριστικά στοιχεία που ενδεχομένως οι διοικητικοί υπάλληλοι να μην διαθέτουν στα σπίτια τους είναι: -επικυρωμένα δικαιολογητικά αποδεικνύουν την Διοικητική εμπειρία του Υπαλλήλου - Αντίγραφο εκθέσεως Υπηρεσιακής Αξιολόγησης (αν και αυτό το αντίγραφο χορηγείται προσωπικά στον κάθε υπάλληλο)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ