Type Here to Get Search Results !

Πιθανή η παραίτηση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει το μέτρο των απολύσεων

Με την έγκριση του ψηφίσματος που προτάθηκε από το δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας η συζήτηση του θέματος της διαθεσιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, που έχει προκαλέσει πολεμική ατμόσφαιρα στις δημοτικές και περιφερειακές αυτοδιοικήσεις όλης της χώρας.
 Με το ψήφισμα, που πέρασε με τις ψήφους των μελών της παράταξης Δημαρά και των ανεξαρτήτων Γεωργίας Χρυσανθακοπούλου και Τασίας Παπαντωνοπούλου, επαναβεβαιώνεται προηγούμενο ψήφισμα του Σώματος, καταγγέλλεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης, αποφασίζεται η ενημέρωση της κοινής γνώμης και η αποστολή στο Υπουργείο στοιχείων που τεκμηριώνουν τις ελλείψεις του Δήμου σε προσωπικό, ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο παραιτήσεων, σε συντονισμό και με άλλους δήμους της χώρας. Από την παράταξη Κατσικόπουλου -ο ίδιος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, όπως και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Κώστας Χριστόπουλος- προτάθηκε τριήμερη κινητοποίηση, που θα περιλαμβάνει κλείσιμο του Δήμου, αλλά και του λιμανιού, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, σε μια παράλληλη διεκδίκηση και του θαλάσσιου μετώπου. Το σκεπτικό ήταν πως κάτι τέτοιο θα είχε ευρύτατη απήχηση σε πανελλήνιο επίπεδο. Παράλληλα, προτάθηκε να γίνει προαναγγελία παραίτησης του Δημοτικού Συμβουλίου, αν, ως τις δημαιρεσίες του Ιανουαρίου, δεν έχουν ανατραπεί οι κυβερνητικές αποφάσεις. Η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίσματος υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις Κατσικόπουλου, Χριστόπουλου, Πατούχα, Αϊβαλή, καθώς και από το σύμβουλο της παράταξης Δημαρά Ηλία Γρηγόρη, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη. 11.30: Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο συνεδριακό του ΟΛΠΑ με πρόταση του Δημάρχου Πατρέων μετά την πρόκληση του Γ.Γ. Λιμένων, ο οποίος είπε στο Δήμαρχο ότι η σύμβαση παραχώρησης θαλασσίου μετώπου προς το Δήμο είναι παράνομη και ότι το θαλάσσιο μέτωπο ανήκει στο Ταμείο των Αποκρατικοποιήσεων.
Το άλλο θέμα που θα συζητηθεί αφορά τις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων. Η συνεδριαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και την τελευταία πράξη του νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία θέτει σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου ΔΕ διοικητικού, διοικητικού -λογιστικού, διοικητικού -οικονομικού, διοικητικών γραμματέων. Μιλώντας για τις διαθεσιμότητες, ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, είπε ότι τα νέα μέτρα είναι πιο δυσάρεστα από τα παλιά κι ότι η κυβέρνηση θέλει να τιμωρήσει όλους τους εργαζόμενους που μπήκαν εκτός ΑΣΕΠ. Ο κ. Δημαράς πρότεινε να κλείσει ο Δήμος στις 17 του μηνός, δεχόμενος, ωστόσο, κριτική ότι μια τέτοια περιορισμένη αντίδραση δεν σημαίνει τίποτα. Ωστόσο, ανταπάντησε ότι σε κάθε περίπτωση η δημοτική Αρχή δεν θα πρέπει να έχει απέναντί της τους δημότες, οι οποίοι θα ταλαιπωρούνταν αφάνταστα, αν αποφασιζόταν μεγάλης διάρκειας αναστολή των δραστηριοτήτων του Δημαρχείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ