Type Here to Get Search Results !

Λίστα για απολύσεις ή καμπάνες! - Επί ποδός οι υπάλληλοι

«Θα ζήσουμε δράματα…». Αυτή είναι η μόνη πρόβλεψη που μπόρεσε να κάνει δημοτικός παράγοντας για το νέο θεσμικό πλαίσιο των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, καθώς η επίμαχη εγκύκλιος δεν είχε φτάσει στον Δήμο Πατρέων μέχρι αργά χθες. Από την πρώτη ανάγνωση που έκαναν τα στελέχη στον Δήμο, διαπιστώνουν ότι υπάρχουν αρκετά «θολά» σημεία. Πειθαρχικές και χρηματικές ποινές προβλέπονται για τα υπηρεσιακά στελέχη που δεν θα στείλουν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στον Δήμο ανάμεσα σε πολιτικά και διοικητικά στελέχη, προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα που αναφέρονται στην εγκύκλιο. Εκτιμάται από τον Δήμο ότι θα απαιτηθεί ερμηνευτική εγκύκλιος για ορισμένα σημεία του νέου θεσμικού πλαισίου κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, ενδεχομένως να χρειαστεί και η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας. Πάντως, από την πρώτη ανάγνωση της εγκυκλίου δεν κατέστη δυνατό να υπολογιστεί -έστω κατά προσέγγιση- ο αριθμός των εργαζόμενων που θα επηρεάσει το περιεχόμενο της εγκυκλίου.
  Καταλήψεις και κινητοποιήσεις
Σε νέα κατάληψη του Δημαρχείου της Πάτρας προχωρούν και σήμερα το πρωί Δημοτικοί Υπάλληλοι ενώ στις 12 οπότε και ξεκινά η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Δημοτικοί υπάλληλοι δημόσιοι υπάλληλοι από την Περιφέρεια, νοσοκομεία κλπ. στη 13.00 θα συγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, που συμμετέχει στη σημερινή Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη 13.00 το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου (στην εθνική οδό πάνω από το s/m Κρόνος). Επίσης για σήμερα έχει προγραμματιστεί στο Δήμο Πατρέων σύσκεψη ανάμεσα σε πολιτικά και διοικητικά στελέχη, για να διευκρινιστούν ζητήματα που αναφέρονται στην επίμαχη εγκύκλιο για την κινητικότητα των υπαλλήλων. Μάλιστα προβλέπει πειθαρχικές και χρηματικές ποινές για τα υπηρεσιακά στελέχη που δεν θα στείλουν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  25.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα το 2013
 Οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι διοικητικών ειδικοτήτων που υπηρετούν στο δημόσιο με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μπήκαν ήδη από χθες σε διαθεσιμότητα. Από αυτούς όπως αναφέρει το newsit,οι 1.200 είναι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ 800 ακόμη είναι επίορκοι.Ουσιαστικά πρόκειται για την ... πρόβα διαθεσιμότητας δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων οι οποίοι θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει δραματικά. Συνολικά αναμένεται μέσα στους επόμενους 13 μήνες και ως τα τέλη του 2013 να έχουν μπει στο ίδιο καθεστώς 25.000 υπάλληλοι του δημοσίου. Οι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα δουν αυτόματη μείωση του μισθού τους κατά 25%, θα αμείβονται δηλαδή με το 75% του σημερινού τους μισθού και θα περιμένουν επί 12 μήνες να δουν εάν έχει βρεθεί νέα θέση εργασίας για 'κείνους. Ουσιαστικά θα ... περιμένουν στο σπίτι τους την αναδιάρθρωση του δημοσίου. Όταν βγουν τα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών εάν προκύψουν θέσεις που πρέπει να καλυφθούν το δημόσιο θα αναζητήσει πρώτα από αυτούς τους 25.000 τους υπαλλήλους που θα τις στελεχώσουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ