Type Here to Get Search Results !

Τη Δευτέρα απολογούνται οι συλληφθέντες για τη ληστεία του Μουσείου

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήραν οι τρεις συλληφθέντες που παρουσιάστηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας. Και οι τρεις πήραν 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των κατηγορουμένων, υποστήριξε ότι τον "έδωσε" γνωστός Πατρινός, παλιό μέλος της ΟΝΝΕΔ, με τον οποίο είχαν φιλικές σχέσεις. Ο άλλος κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με τη ληστεία.
 Το κατώφλι του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας πέρασαν πριν από λίγο οι τρεις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας: «Καλησπέρα σας. Σας καλέσαμε εδώ σήμερα για να σας ανακοινώσουμε ότι η σπάνια για τη χώρα μας πολιτιστική κληρονομιά, που είχε αφαιρεθεί στις 17 Φεβρουαρίου από τις προθήκες του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, είναι πάλι στο «σπίτι» της. Για το ζήτημα αυτό θα σας μιλήσει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας. Παρακαλώ κ. Υπουργέ όπως προσέλθετε στο βήμα.» Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να σας πω ότι η σημερινή ημέρα είναι μία σημαντική ημέρα για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι όμως μία σημαντική ημέρα και για την Ελληνική Αστυνομία.
 Η εξιχνίαση της ληστείας και η ανεύρεση των κλεμμένων εκθεμάτων αφενός μεν αποκαθιστά την ενότητα των εκθεμάτων στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αφετέρου αποτελεί και μία απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα ήθελα γι’ αυτό το λόγο να συγχαρώ τους Αξιωματικούς και τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας στην Πάτρα, καθώς και τον Στρατηγό και τον Ταξίαρχο εκεί για τη μεγάλη προσπάθεια και το αίσιο αποτέλεσμα. Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να εκπέμψω ένα συνολικό μήνυμα: ότι παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προασπίσουμε την περιουσία, υπό την ευρύτερη έννοια, της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού. Και θα ήθελα να σας πω ότι το απόλυτο ενδιαφέρον μας ισχύει και για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, τις οποίες χειρίζεται η Ελληνική Αστυνο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ