Type Here to Get Search Results !

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το λιμάνι

Τη στρατηγική ανάπτυξης των λιμανιών, προκειμένου αυτά να μπορούν να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές, θα παρουσιάσει την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης. Το θέμα της αξιοποίησης των λιμανιών συζητήθηκε στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Ο κ. Μουσουρούλης έχει ήδη καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού και στην τρόικα τη μελέτη ανάπτυξης των λιμανιών, ενώ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχουν περάσει ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, καθώς και τα 10 περιφερειακά λιμάνια με τη μορφή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης (Βόλου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Κέρκυρας και Καβάλας).
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει δεσμευθεί στη Βουλή ότι «τα λιμάνια της χώρας δεν πρόκειται να τεθούν εκτός δημόσιου ελέγχου, καθώς θα δημιουργηθεί, μέχρι το τέλος του χρόνου, θεσμικό πλαίσιο για τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, που θα αναλάβει, σε κάθε περίπτωση, εποπτικό ρόλο από πλευράς Πολιτείας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των λιμανιών με στόχο να ωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες, ενώ ο εξορθολογισμός της επενδυτικής δραστηριότητας θα προκύψει με τη διάκριση των δραστηριοτήτων και λειτουργιών (διοικητικές και εμπορικές) ακόμη και αν ο ίδιος φορέας θα έχει την ευθύνη και των δύο κατηγοριών. Επίσης η ανάθεση των εμπορικών δραστηριοτήτων σε ιδιώτες με εμπειρία στην αγορά έναντι ανταλλάγματος θα επιδιωχθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από μελέτη των πλεονεκτημάτων και των χαρακτηριστικών των λιμανιών αλλά και του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ