Type Here to Get Search Results !

Σε μέτρα ύψους 9,2 δισ. ευρώ επιμένει η τρόικα

Διάσταση απόψεων όσον αφορά στο ύψος του πακέτου μέτρων διαπιστώθηκε μεταξύ των εκπροσώπων της τρόικας και του οικονομκού επιτελείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους το Σάββατο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. Η τρόικα επιμένει ότι απαιτείται η λήψη μέτρων ύψους 9,2 δισ. ευρώ για το 2013 ενώ το υπουργείο υποστηρίζει ότι το πακέτο πρέπει να κλείσει στα 7,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ το 2012, η οποία προέκυψε μετά τον προϋπολογισμό, οδήγησε σε νέα έκτακτα μέτρα ωστόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση φαίνεται να δίνει έσοδα αρκετά παραπάνω από όσα αρχικά είχαν υπολογιστεί. Πάντως πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης πρέπει να έχει ψηφιστεί το φορολογικό. Για το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς την επιμήκυνση θα πρέπει να λάβουμε μέτρα 18 δισ. ευρώ αφού για να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ στη διετία δεν αρκούν μέτρα 11,5 δισ. ευρώ.
Ωστόσο το θέμα της επιμήκυνσης όπως και αυτό της βιωσιμότητας του χρέους θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα αλλά δεν θεωρείται πιθανό να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής. Η βιωσιμότητα του χρέους επιτυγχάνεται χωρίς «κούρεμα», σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, γιατί επιπλέον «κούρεμα» σημαίνει χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ [EUR=X] . Μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, το υπουργείο εκτιμά ότι το κλίμα στην Ελλάδα θα βελτιωθεί καθώς το θέμα της αξιοπιστίας είναι βασικό και τότε πολλοί επενδυτές θα έρθουν στη χώρα μας.
Μετά τη συνάντησή του χθες με τους επικεφαλής της τρόικας, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης σημειώνοντας ότι την Κυριακή θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ