Type Here to Get Search Results !

Σκιές στην κυβέρνηση μετά το Eurogroup

Οι πρώτες σκιές κάνουν την εμφάνισή τους στην κυβέρνηση συνεργασίας Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ καθώς το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να πάρει αποστάσεις από την στάση που τήρησε ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup, με αποτέλεσμα η σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών με τη συμμετοχή του κ. Στουράρα να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η απόφαση της κυβέρνησης να προτάξει την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ψηφισθεί και μετά να θέσει αίτημα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου προκάλεσε την δυσαρέσκεια του ΠΑΣΟΚ που φρόντισε να δημοσιοποιήσει την διαφοροποίησή του μέσω δήλωσης της εκπροσώπου τύπου, κας Φ. Γεννηματά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε θέσει ήδη από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τους δικούς του όρους για την επαναδιαπραγμάτευση ζητώντας να συμφωνηθεί πρώτα ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα ξεκινά από τον Ιούλιο και θα παρατείνεται τουλάχιστον ως το 2016 ( διετής παράταση) και εν συνεχεία να συμφωνηθούν τα μέτρα και η χρονική κατανομή τους.
Την παραπάνω θέση υπενθύμισε χθες η κα. Γεννηματά σημειώνοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ « παρουσίασε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, που ξεκινά από την εκτίμηση των νέων μακροοικονομικών δεδομένων και την ανάγκη να συμφωνηθεί η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία, ει δυνατόν και, πάντως, για όχι λιγότερα από δύο, έτη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ