Type Here to Get Search Results !

Πολιτική κόντρα για τα φάρμακα

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με «φόντο» τον γολγοθά που βιώνουν χιλιάδες βαριά ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν στα δημόσια νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα από τα οποία εξαρτάται η ζωή τους.
«Κραυγή αγωνίας» για την έλλειψη φαρμάκων από την Πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Π. Μίττα, η οποία ανέφερε: «Εμείς οι ασφαλισμένοι δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα είναι η ώρα να μας δώσετε».
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να προμηθευτούν φάρμακα οι ασθενείς και ιδιαίτερα οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι τα έχουν ανάγκη άμεσα.
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν «ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε». Από την πλευρά της, η κ. Παπαρήγα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Π. Πικραμμένο, ζήτησε να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ».
Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσε χθες η δήλωση του τέως υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος τόνισε ότι το πρόβλημα λύνεται και παράλληλα ζήτησε να υπάρξει σύσκεψη εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας ώστε να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις «εδώ και τώρα». «Αν υπήρχε κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση», είπε ο κ. Λοβέρδος.
Άμεση ήταν η απάντηση του Συνασπισμού, ο οποίος σε ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση στον τέως υπουργό Υγείας, χαρακτηρίζοντάς τον «εξολοθρευτή του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργό του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ». Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ ανέφερε πως ««αυτή την ώρα είναι απαραίτητο η υπηρεσιακή κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας να πάρουν μέτρα για την άμεση κάλυψη με φάρμακα των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, καθώς και για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε φάρμακα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ