Type Here to Get Search Results !

Πρόταση Παπούλια για κυβέρνηση από προσωπικότητες

Νέα διευρυμένη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι σε μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, ύστερα και από την πρόταση του κ. Κάρολου Παπούλια για «κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
Συνεχίζονται μέχρι την ύστατη στιγμή οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνηση, καθώς συγκαλείται για άλλη μία φορά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών σήμερα στις 2 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το κ. Βενιζέλο στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συμμετάσχουν εκτός από τον πρόεδρο
του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Σαμαράς, Κουβέλης, Τσίπρας και Καμμένος. Μόνο η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα αρνήθηκε να συμμετέχει στη σημερινή σύσκεψη, ενώ δεν κλήθηκε ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Στο επίκεντρο της νέας συνάντησης θα βρεθεί η πρόταση του κ. Παπούλια για σχηματισμό «κυβέρνησης» προσωπικοτήτων».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, «η θέση του κόμματος, η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και περιέχεται στα πρακτικά της συζήτησης, είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει. Συνεπώς, η Αλέκα Παπαρήγα δεν θα συνεισέφερε σε συζήτηση, όπου θα καθορίζονταν οι προϋποθέσεις και η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης».
Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς το απόγευμα της Δευτέρας, στην οποία όμως δεν συμμετείχε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε πως υπάρχει η πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης από προσωπικότητες, που θα μπορεί να σταθεί και στη Βουλή και στην κοινωνία.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «στηρίζουμε, ως λύση ανάγκης, μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων».
Από την πλευρά του, ο Φ. Κουβέλης, μετά το τέλος της συνάντησης, ανέφερε πως «η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει πως η χώρα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση» και συμπλήρωσε πως «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί». Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως «το οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να αντιστοιχείται με αυτό που θέλησε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του».
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεχίζεται. Αναγκαία η ευρύτερη στήριξη. Σημασία έχει ποια κόμματα θα στήριζαν μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Αύριο θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο καθένας αναλαμβάνει, ιστορικά πλέον, τις ευθύνες του».
Συνάντηση Παπούλια - Καμμένου το μεσημέρι
Εν τω μεταξύ, πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα προηγηθεί στις 13:00 η συνάντηση του κ. Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Η συνάντηση θα γίνει μια ώρα πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών, με στόχο να συζητηθεί η πρόταση περί κυβέρνησης προσωπικοτήτων που «έπεσε στο τραπέζι» των διαβουλεύσεων που είχε ο κ. Παπούλιας με τους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών
Τα πρακτικά της συσκέψεως των τριών πολιτικών αρχηγών, της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 13.5.2012, δόθηκαν απόψε στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τα πρακτικά, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας www.presidency.gr, μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.
Στην αρχική του εισήγηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία επικαλούμενος το σημείωμα που του έστειλε ο πρωθυπουργός. « Είμαι εξαιρετικά ανήσυχος ...εύκολες και ανώδυνες αποφάσεις δεν υπάρχουν για κανέναν. Θα κριθούμε όλοι πολύ αυστηρά εάν η παράταση της πολιτικής αστάθειας επιφέρει μοιραίες συνέπειες», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ