Type Here to Get Search Results !

Συνάντηση με... Θετική ενέργεια

Η Ελλάδα εξετάζει το θέμα της οριοθέτησης των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών της με την Κύπρο και την Αίγυπτο, δήλωσε ο έλληνας Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά το τέλος των συνομιλιών με τον Πρόεδρο Χριστόφια και την Κυπριακή Αντιπροσωπεία, κατά τις οποίες το ενεργειακό ήταν ένα από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και βεβαίως με την Κύπρο.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κύπριο Πρόεδρο, ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε στον εντοπισμό φυσικού αερίου στην περιοχή και είπε ότι πρόκειται για «νέα θετικά γεγονότα για την ευημερία». Αλλωστε η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στον ενεργειακό τομέα αλλά και το λεγόμενο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ συζητήθηκε στις συνομιλίες των ανδρών χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες.
Αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές, ο έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι οι επιθετικές ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στο θέμα της εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων είναι απόλυτα καταδικαστέες. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, από την πλευρά του, κάλεσε την Αγκυρα να σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες και τις υποχρεώσεις της, αλλά πρόσθεσε πως αν συνεργαστεί σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, τότε ασφαλώς θα έχει θέση σε πολλά πράγματα, μπορεί μάλιστα να είναι μια σύμμαχος χώρα.
Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε από την Κύπρο ο Πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, υπό την προϋπόθεση, όπως είπε, ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Παπαδήμος κλήθηκε να απαντήσει αν βλέπει φως για την ελληνική οικονομία στην άκρη του τούνελ. Είπε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται θα οδηγήσει σταδιακά στη σταθερότητα και την ανάκαμψη και επικαλέστηκε σειρά προβλέψεων που εκτιμούν ότι κατά το δεύτερο ήμισυ του 2013 θα γίνουν εμφανή τα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και πως ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας κατά τα επόμενα δύο χρόνια (2014-2015) θα κυμανθεί μεταξύ 2% και 3%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ