Type Here to Get Search Results !

Σε "εικονική πραγματικότητα" συνεχίζει να ζει ο Γ. Παπανδρέου

Σε μια εικονική πραγματικότητα φαίνεται πως συνεχίζει να ζει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επέλεξε να δει, χθες από την Άρτα, πως "ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι επιτέλους ανοικτός", ενώ την ίδια ώρα η ελληνική οικονομία και κοινωνία παρουσιάζουν εικόνα κατάρρευσης. Παράλληλα συνέχισε απτόητος να πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει να ανοίξουν τα ανοιχτά επαγγέλματα λέγοντας: "Τι Ελλάδα θέλουμε να χτίσουμε; Μία Ελλάδα που θα βασίζεται και πάλι στα πήλινα πόδια των δανεικών λεφτών, του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων; Μια Ελλάδα στην οποία τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να κάνουν το επάγγελμα που θέλουν επειδή είναι κλειστό και προστατευμένο;".
Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας πως "πετύχαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έκτακτης δανειοδότησης και χρηματοδοτικής στήριξης στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία", ενώ υποστήριξε πως "οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποφάσισαν να βγάλουν επιτέλους τη θηλιά από τον λαιμό μας". Ταυτόχρονα ανέφερε πως "το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια χρεωκόπησε οριστικά" και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί, λέγοντας πως "καμία κυβέρνηση δεν αποτόλμησε ποτέ τόσες πολλές και τόσο βαθιές μεταρρυθμίσεις τόσο γρήγορα".
Παράλληλα τάχθηκε υπέρ ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που προϋποθέτει τη συνεργασία μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, και αναφέρθηκε σε λάθος πολιτικές του παρελθόντος, ισχυριζόμενος ότι "δεν πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις τα υπουργεία, αλλά να υπάρχει πολιτική αποκέντρωσης".
Σύμφωνα, τέλος, με τον ίδιο, στόχος της κυβέρνησης είναι να παρέχει τα αναπτυξιακά εργαλεία στην αυτοδιοίκηση, προκειμένου σε τοπικό επίπεδο να ιεραρχούνται οι προτεραιότητες και να λαμβάνονται οι αποφάσεις
ΣΥΝ: Ο "ανοιχτός δρόμος" που πρέπει να φράξουμε
Σχολιάζοντας την ομιλία του Γ. Παπανδρέου ο ΣΥΝ τόνισε ότι "η κυβέρνηση βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, διαλύει τα κοινωνικά αγαθά, στέλνει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία και τη φτώχεια. Αυτό είναι το 'νέο μοντέλο ανάπτυξης' που οραματίζεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, όπως ορίζεται από την τρόικα, τα Μνημόνια και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτός είναι ο 'ανοιχτός δρόμος' που πρέπει να φράξουμε".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ