Type Here to Get Search Results !

Γ. Δημαράς - Β. Οικονόμου στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών

Την ίδρυση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, στο οποίο συμμετέχει και ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ανακοίνωσε χτες ο Γιάννης Δημαράς. Οπως τόνισε ο κ. Δημαράς, προχωρούν στην ίδρυση πολιτικής κίνησης κι όχι πολιτικού κόμματος, δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί στη συνέχεια. «Εάν η κοινωνία μάς ζητήσει να την εκφράσουμε με ένα διαφορετικό από τους υπάρχοντες πολιτικό φορέα, εδώ είμαστε...», επισήμανε ο κ. Δημαράς. Απηύθυνε, μάλιστα, πρόσκληση ακόμη και σε στελέχη άλλων πολιτικών σχηματισμών να ενταχθούν στις τάξεις της νέας πολιτικής κίνησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επισημάνθηκε ότι πρόκειται για ένα κίνημα που τοποθετεί την πατρίδα πάνω από τα κόμματα και επιδιώκει το δημοκρατικό πολίτευμα να είναι η βάση για τις όποιες πολιτικές δραστηριότητες και τους λαϊκούς αγώνες.
Για το μνημόνιο
Ο κ. Δημαράς τόνισε, επίσης, ότι έχει αντιμνημονιακό χαρακτήρα. Υπενθυμίζεται ότι οι κ. κ. Δημαράς και Οικονόμου διαγράφηκαν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, επειδή αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το μνημόνιο. Μάλιστα, ο πρώτος, στο λόγο του χτες, κατήγγειλε την οικονομική και κοινωνική καταρράκωση που έφερε στους Ελληνες πολίτες, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν επιθυμεί να εγκλωβιστεί σε ένα στείρο, υστερικό και αδιέξοδο αγώνα κατά του μνημονίου. Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική «στο πνιγμένο στη δυσοσμία τεράστιων οικονομικών σκανδάλων» πολιτικό σύστημα και τόνισε πως η κοινοβουλευτική δημοκρατία διατρέχει μεγάλο κίνδυνο.
Αναφερόμενος ο κ. Δημαράς στο όνομα του κινήματος, επέμεινε στην επιλογή του όρου «ανεξάρτητο». «Εμείς θέλουμε οι αγώνες των πολιτών να μην ποδηγετούνται από κόμματα και συμφέροντα, αλλά να ποδηγετούν τα κόμματα και να ποδοπατούν τα άνομα συμφέροντα», είπε και συμπλήρωσε ότι στόχος της νέας πολιτικής κίνησης είναι ένας ειλικρινής, πανελλαδικός διάλογος ουσίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ