Type Here to Get Search Results !

Ρεκόρ συμμετοχών στον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο

Το γεγονός ότι ο εφετινός Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας συμπίπτει με τη συμπλήρωσε 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών δρομέων από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Υπολογίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου θα βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης περισσότεροι από 20.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τον Αγώνα.
Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, αφού υπογράμμισε τη μεγάλη προσπάθεια που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια ώστε να αναβαθμιστεί ο Κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας, παρουσίασε συνοπτικά τις καινοτόμες δράσεις που εμπεριέχει φέτος η διοργάνωση και είναι:
Η διεθνής κατοχύρωση του λογότυπου του ΚΜΑ
Η κατασκευή του αναμνηστικού μεταλλίου ειδικά για την επέτειο των 2.500 χρόνων
Η διοργάνωση του παγκοσμίου Συνεδρίου της AIMS (Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων) στην Αθήνα στις 28 και 29 Οκτωβρίου.
Η Αφή της Φλόγας του Μαραθωνίου.
Η έκθεση EXPO του ΚΜΑ
Η μεγάλη επετειακή πολιτισμική γιορτή στον προαύλιο χώρου του Ζαππείου
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Η φετινή διοργάνωση μαζί με τις παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις σηματοδοτούν και οριοθετούν μια πολύ σημαντική πορεία. Με επίκεντρο την Ελλάδα και την Αθήνα και με όχημα την παγκόσμια μοναδικότητα αυτού του Αγώνα, ο 28ος Κλασσικός Μαραθώνιος στέλνει δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο σε σχέση με την ιστορική συμβολή της χώρας μας στα πολιτισμικά και ιστορικά γεγονότα που έχουν χαράξει ανεξίτηλα τη ροή της Ιστορίας.» Οι συνεργάτες μου και εγώ εργαζόμαστε με την βεβαιότητα ότι ο ΣΕΓΑΣ θα έχει εκπληρώσει στο ακέραιο την υποχρέωσή του να προβάλλει στην παγκόσμια κοινότητα τα μηνύματα που η επέτειος των 2.500 χρόνων θα εκπέμψει, στο τέλος αυτής της προσπάθειας, που ολοκληρώνεται την τελευταία ημέρα του φετινού Οκτωβρίου. Το μήνυμα όμως αυτό ενσωματώνει και την ανάγκη, εμείς οι Έλληνες πρώτοι να υπηρετούμε αυτή την Ιστορία, να την αναδεικνύουμε και να την υπενθυμίζουμε στη διεθνή κοινότητα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ