Type Here to Get Search Results !

Στο στόχαστρο το οικονομικό έγκλημα

Εξι συνολικά εισαγγελείς Πρωτοδικών θα αποτελέσουν το νεοσύστατο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, καθώς οι δικογραφίες οικονομικού περιεχομένου που καταφτάνουν στη Δικαιοσύνη έχουν συνεχή και αυξητική πορεία.
Στόχος του τμήματος, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν επισήμως σήμερα, είναι αρχικώς η ταχύτερη διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων σε υποθέσεις σχετιζόμενες κυρίως με διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων και με εγκλήματα σε βάρος του Δημοσίου, αλλά και σε υποθέσεις που διαβιβάζονται από το ΣΔΟΕ. Μάλιστα, οι πολυσχιδείς δικογραφίες οικονομικής φύσεως, ύστερα από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου, θα «χρεώνονται» σε δύο από τους έξι εισαγγελείς, ώστε να υπάρχει και μια δεύτερη «ανάγνωση». Και όλα αυτά πάντα με την επίβλεψη της προϊσταμένης του νέου τμήματος, ενώ μία φορά την εβδομάδα θα γίνονται και συναντήσεις μεταξύ των εισαγγελικών λειτουργών για την έκβαση των δικογραφιών.
Ακόμα ένα νέο δεδομένο, το οποίο δυστυχώς δεν συναντάται συχνά στο δικαστικό μέγαρο, είναι η ηλεκτρονική καταχώριση, που ισχύει για το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος. Ετσι, θα αρχειοθετούνται οι ενέργειες στις οποίες προχωρούν οι εισαγγελείς για κάθε υπόθεση, προκειμένου να είναι προσβάσιμη η συνολική εικόνα μιας δικογραφίας σε εξέλιξη.
Πέρα όμως από το οικονομικό έγκλημα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας τοποθέτησε ακόμα δύο εισαγγελείς. Τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτιστικών Αγαθών, που μεταξύ άλλων θα αναλαμβάνει και δικογραφίες σχετικά με την εγκληματικότητα στην Αθήνα (καταλήψεις κτιρίων, υγειονομικά, παραλίες, ΧΥΤΑ και άλλα).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ