Type Here to Get Search Results !

Βραβεύσεις με νόημα για το μέλλον...

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, υλοποιώντας απόφαση που έλαβε το 2009 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, βράβευσε τον διακεκριμένο ερευνητή της Πληροφορικής κ. Ιωσήφ Σηφάκη.
Το Ίδρυμα της Βουλής τίμησε τον κ. Σηφάκη για το επιστημονικό, ερευνητικό έργο του, χάρη στο οποίο ο Έλληνας επιστήμονας κέρδισε διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.
Ο κ. Σηφάκης ενημέρωσε τον κ. Πετσάλνικος ότι κατέθεσε ποσό στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την Απόσβεση του Δημοσίου Χρέους, θέλοντας να συμβάλει, όπως είπε, στην προσπάθεια για την εξυγίανση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας.
Ο Ιωσήφ Σηφάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1946. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ με γαλλική υποτροφία. Ζει και εργάζεται στη Γαλλία για το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στο εργαστήριο Verimag κοντά στη Γκρενόμπλ, του οποίου είναι ιδρυτής. Το 2007 του απονεμήθηκε το βραβείο Turing μαζί με άλλους ερευνητές για την εργασία τους στο Model Checking, τεχνολογία επαλήθευσης συστημάτων πληροφορικής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ