Type Here to Get Search Results !

Τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

«Συνεχίζουμε τη δράση» ήταν το μήνυμα που έστειλαν στην ΕΛ.ΑΣ. τα ασύλληπτα μέλη των οργανώσεων του λεγόμενου «ελληνικού αντάρτικου πόλης» με την προχθεσινή βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού. Η βόμβα με 10 κιλά εκρηκτικής ύλης που τοποθετήθηκε κοντά στο τοίχο των πρώην γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού ήταν ένα διπλό μήνυμα των τρομοκρατών.
Οι πρώτοι αποδέκτες φαίνεται πως ήταν οι έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού: Ο Νίκος Μαζιώτης, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη των ενεργειών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», και ο Σαράντος Νικιτόπουλος, ο οποίος φέρεται από την Αντιτρομοκρατική να είναι μέλος της οργάνωσης, κάτι που ο ίδιος δεν παραδέχεται. Δεύτερος αποδέκτης ήταν η Αντιτρομοκρατική. Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως πήρε το μήνυμα και στα ανώτατα κλιμάκια επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς όπως όλα δείχνουν, η εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα» δεν έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η έκρηξη στον Κορυδαλλό θυμίζει στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τη βομβιστική επίθεση στο Τμήμα Μεταγωγών και Αλλοδαπών στην οδό Πειραιώς, όπου και εκεί ο ωρολογιακός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε μαύρο ταξιδιωτικό σάκο. Τότε την ευθύνη της ενέργειας είχε αναλάβει με προκήρυξή της η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο άγνωστος, που προειδοποίησε για την ύπαρξη του εκρηκτικού μηχανισμού στις φυλακές με τηλεφώνημά του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Alter και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», είχε τοποθετήσει μαντίλι στο ακουστικό του τηλεφώνου προκειμένου να αλλοιωθεί η φωνή του. Στους τηλεφωνητές έδωσε ακριβείς οδηγίες για το σημείο όπου ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός, ενώ έδωσε οδηγίες και για την εκκένωση πολυκατοικιών και καταστημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, επισημαίνοντας ότι ο μηχανισμός ήταν πολύ ισχυρός. Τις ίδιες ακριβώς οδηγίες είχε δώσει και ο άγνωστος που είχε προειδοποιήσει για την τοποθέτηση του μηχανισμού στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου όπου στεγάζονται το Μεταγωγών και το Αλλοδαπών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ