Type Here to Get Search Results !

«Ανοίγει» ο φάκελος της αγοράς πετρελαιοειδών

ΣTHN επανεξέταση του καθεστώτος λειτουργίας της αγοράς πετρελαιοειδών προτίθεται να προχωρήσει το Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Yπουργείο Οικονομίας μετά τη διαπίστωση ότι δεν λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.
Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί με τον υφυπουργό Οικονομίας Σταύρο Αρναουτάκη με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων της Κρήτης και συγκεκριμένα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων που έχει έδρα το Ηράκλειο.
Oπως είναι γνωστό η ΠΟΠΕΚ έχοντας διαχωρίσει τη θέση της από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, μη συμμετέχοντας στην απεργία που έγινε πρόσφατα με αίτημα την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια ως αναγκαία προϋπόθεση για την έκδοση αποδείξεων μέσω ταμειακών μηχανών, απείλησε με απεργία μέσα στο Πάσχα λόγω της επιβολής πλαφόν σε οκτώ νομούς της χώρας μεταξύ των οποίων και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι το πλαφόν έπρεπε να αφορά όλους τους κρίκους της αλυσίδας εμπορίας πετρελαιοειδών και όχι μόνο τα πρατήρια.

Οι θέσεις αυτές παρουσιάστηκαν κατά την προχθεσινή συνάντηση με τους δύο υφυπουργούς και ο κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε ότι θα ζητηθεί η συμβολή και των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών με τη χορήγηση εκπτώσεων στους πρατηριούχους κατά τη διάρκεια ισχύος του πλαφόν. Παράλληλα ο κ. Μανιάτης δεσμεύθηκε να ανοίξει ο φάκελος της αγοράς πετρελαιοειδών αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς διαπιστώνεται ότι δεν λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Από την πλευρά τους οι πρατηριούχοι της Κρήτης αποφάσισαν προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων.

Εν τω μεταξύ χθες ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ότι παραπέμπεται στον εισαγγελέα πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Μεσογείων, στην Αθήνα καθώς κατά τη διάρκεια ελέγχου από Κλιμάκιο Ελέγχου της Διεύθυνσης Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμου (ΔΕΔΑΚ), επιχειρήθηκε η παρακώλυση της διαδικασίας καθώς και η παραποίηση των δειγμάτων ενώ διαπιστώθηκε περιεκτικότητα σε θείο ύψους 661 ppm, με επιτρεπόμενο ανώτατο όριο τα 10 ppm, ενώ χρειάστηκε παρέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου το κλιμάκιο του υπουργείου να ολοκληρώσει τον έλεγχο.

Εξάλλου σύμφωνα με τις τιμοληψίες του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο μέσος όρος της λιανικής τιμής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης, την Παρασκευή 26/3/2010, διαμορφώθηκε στα 1,431 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,21% σε σχέση με τον μέσο όρο της προηγούμενης Παρασκευής που ήταν 1,428 ευρώ ανά λίτρο. Σε σχέση με τον μέσο όρο των 4 τελευταίων εβδομάδων, στις τιμές λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σημειώθηκε άνοδος 0,065 ευρώ ανά λίτρο, ή ποσοστό 4,78%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ