Από την άλλη πλευρά, οι καταναλωτές δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις χαμηλές τιμές, την ποιότητα, αλλά και την ποικιλία που συναντούν στις λαϊκές της πόλης. Πώς γίνεται όμως να μειώνονται τα κέρδη, με τόσους ευχαριστημένους πελάτες;
Οπως εξηγεί ο μαζαρακιώτης στην καταγωγή, Περικλής Γαλάνης:
«Ο νέος κόσμος δεν μπαίνει στις λαϊκές! Προτιμάει τα σούπερ μάρκετ όπως φαίνεται. Παρά το γεγονός, ότι εδώ έχουμε τις καλύτερες τιμές και τα πιο φρέσκα προϊόντα. Οταν σταματήσουν οι μεγάλες ηλικίες να έρχονται, τότε θα κλείσουν οι λαϊκές. Από την άλλη, μας έχει ρημάξει η Εφορία! Ο,τι βγάλουμε, τα δίνουμε στο κράτος. Δεν μας παρέχει βοήθεια. Πουλάμε φθηνά και το λιγοστό κέρδος δεν επαρκεί. Ο,τι βγάζουμε τους το δίνουμε. Από την πρώτη μέρα που καλλιεργούμε, είμαστε χρεωμένοι. Χρωστάμε στα ταμεία, χρωστάμε στην εταιρεία ρεύματος…».
«ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΕΔΩ!»
O Γιάννης Παναγιωτόπουλος εκμυστηρεύεται στην «Π»: «Είμαι από 15 χρονών στις λαϊκές και έχω φθάσει 45 ετών! Εμείς τελειώσαμε εδώ! Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, γιατί δεν υπάρχει δουλειά! Εφυγε ο κόσμος από τη λαϊκή! Το γιατί δεν το ξέρω. Πουλάμε πατάτες 50 λεπτά και δουλειά δεν υπάρχει! Είναι οι υποχρεώσεις απλήρωτες. Δουλεύουμε και ευρώ δεν μας μένει στην τσέπη μας! Εγώ είμαι στα πρόθυρα να τα παρατήσω… Κουράστηκα!
Εχουμε αφήσει απλήρωτο τον ΟΓΑ. Τι να κάνω; Να πληρώσω τον ΟΓΑ ή να αφήσω νηστικά τα παιδιά μου; Επί 23 χρόνια ήμουν απόλυτα συνεπής. Και λυπάμαι που τους πλήρωνα τόσα χρόνια… Τώρα έχουμε καταρρεύσει. Ούτε ασφάλεια δεν έχουμε!».
Η Νικολίτσα Δρακοπούλου είναι παραγωγός από τα Σαγέικα, έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια παρουσίας στις λαϊκές:
«Εχουμε πολύ χαμηλές τιμές: Ενα μόλις ευρώ αυτή την εποχή η μελιτζάνα! Και ποιότητα Α-Α. Αλλά δεν έχει λεφτά ο κόσμος και μοιραία έχει πέσει η κίνηση και στη λαϊκή. Δεν υπάρχει κίνηση, τί να πρωτοπληρώσει ο κόσμος; Εχει τόσες υποχρεώσεις. Εγώ είμαι παραγωγός τόσα πολλά χρόνια και αυτή την κατάσταση δεν την έχω ξαναδεί. Εφερνα προϊόντα και δεν προλάβαινα να τα διαθέτω! Τώρα, άλλαξαν όλα…».
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ»
Ο Γιώργος Φωκάς σημειώνει στην «Π»:
«Πουλάμε με το μικρότερο δυνατό κέρδος. Αλλά πελάτες δεν υπάρχουν! Αφού δεν έχει ο κόσμος λεφτά, πώς θα έρθει να ψωνίσει; Εκτός της αναδουλειάς, έχουμε και τη φορολογία. Πάντα είχαμε και έχουμε «συνέταιρο» το κράτος. Τουλάχιστον να τα εισπράτταμε ανταποδοτικά πίσω, μέσω της Υγείας, της Παιδείας, της Περίθαλψης…».
Ο παραγωγός μαναβικής Νίκος Σταυρόπουλος, διαπιστώνει:
«Μέχρι τις 15-20 του μήνα υπάρχει μία σχετική κίνηση. Κάπου εκεί τελειώνουν τα λεφτά του κόσμου και δεν έρχεται να αγοράσει. Επιπλέον, έχουμε χάσει τους νέους ανθρώπους! Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει στις μέρες μας η λαϊκή αγορά. Σίγουρα πάντως, εδώ θα βρει ο καταναλωτής τις καλύτερες τιμές!».
0 Σχόλια