Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Και μέσα στον καύσωνα… covid- Αύξηση κρουσμάτων και το «στοίχημα» με τη φωτιά στο Γηροκομειό


 Τι λέει η Άννα Μαστοράκου

Αυξημένα είναι τα κρούσματα covid  στην Πάτρα με τις νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της πόλης να είναι ωστόσο σταθερές τις τελευταίες μέρες.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου και πρόεδρος του Ιατρικού  Συλλόγου Πάτρας, «από την προηγούμενη εβδομάδα καθημερινά οι νοσηλείες είναι σταθερές. Στον Άγιο Ανδρέα είναι πέντε και στο νοσοκομείο του Ρίου είναι 12. Το θετικό είναι ότι πρόκειται για βραχυχρόνιες νοσηλείες που κρατούν 2-3 ημέρες. Ωστόσο όταν υπάρχει εξιτήριο, υπάρχει και νέα εισαγωγή με αποτέλεσμα να υπάρχουν σταθερά αυτά τα νούμερα, σε αυτό το ρυθμό εδώ και 10 μέρες».

Όπως επισημαίνει η κα Μαστοράκου, «η νέα παραλλαγή του ιού δίνει αυτά τα κρούσματα ενώ η ηλικία και τα υποκείμενα νοσήματα παίζουν σημαντικό ρόλο και στην εξέλιξη. Πρέπει οι μεγαλύτεροι και οι ευπαθείς ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τους κλιματιζόμενους κλειστούς χώρους όπου συγκεντρώνονται αρκετά άτομα όπως συνέδρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θα πρέπει να φορούν μάσκα αν βρεθούν σε τέτοιους χώρους».

Το μεγάλο στοίχημα με τη φωτιά στο Γηροκομειό

Να μην κολλήσουν covid οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν από το Κωνσταντινοπούλειο αλλά και τα παιδιά από το Καραμανδάνειο ήταν το στοίχημα, όπως λέει η κα Μαστοράκου, σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο Γηροκομειό.

«Ήταν ένα στοίχημα που κερδίσαμε. Ήταν μεγάλη η αγωνία να μην κολλήσει κάποιος μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία, ειδικά οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας» καταλήγει η κα Μαστοράκου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ