Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Από 650 ιδιώτες γιατρούς, οι 473 θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν… μπορούν


 Τσίχλα Κωνσταντίνα 

konstantinatsi@hotmail.com , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου

Να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ζητούν εκατοντάδες πατρινοί ιδιώτες γιατροί οι οποίοι αναμένουν από το Υπουργείο Υγείας να στείλει στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, στο νοσοκομείο του Ρίου και στον Άγιο Ανδρέα, δόσεις που θα προορίζονται γι αυτούς.

Μεγάλη δυσαρέσκεια και προβληματισμός από την πλευρά των ιδιωτών γιατρών 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και Αντιπρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, στην Πάτρα από τους 650 ιδιώτες γιατρούς, οι 473 έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

«Το ποσοστό των ιδιωτών γιατρών στην Πάτρα που θέλει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ξεπερνά του 72%. Αν και έχουμε στείλει στο Υπουργείο υγείας τη λίστα των γιατρών, δεν έχουμε ενημερωθεί για το πότε θα προχωρήσουμε στον εμβολιασμό τους. Αναμένουμε να σταλούν οι δόσεις στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας. Πρόκειται για γιατρούς που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και παράλληλα ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και προβληματισμός από την πλευρά των ιδιωτών γιατρών γι΄αυτή τη δυσπραγία από το κράτος το οποίο πρέπει να πιέσουμε για να προχωρήσουμε σε κάτι τόσο σημαντικό. Το εμβόλιο αποτελεί και για τους ιδιώτες γιατρούς ένα στρατηγικό εργαλείο το οποίο θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν και το έργο τους» αναφέρει η κα Μαστοράκου.

Παράλληλα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» καθώς όπως εξηγεί παρατηρείται αυτή την περίοδο μεγάλη ενδοοικογενειακή διασπορά του κορωνοϊού. «θα πρέπει οι οικογένειες, και ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές εαν έχουν κάποιο κρούσμα κορωνοϊού» λέει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ