Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Πάνω από το 20% της εστίασης σκέφτεται σοβαρά να μην ανοίξει καθόλου εν όψει του χειμώνα

Πάτρα: Πάνω από το 20% της εστίασης σκέφτεται σοβαρά να μην ανοίξει καθόλου εν όψει του χειμώνα Ένα ποσοστό που κινείται μεταξύ του 20 και του 30% των καταστημάτων της εστίασης σκέφτεται εν όψει της νέας χειμερινής σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών να μην ανοίξει καν από τον Σεπτέμβρη.
Αυτό από μόνο του φανερώνει το πόσο σκούρα βλέπουν τα πράγματα για τους χειμερινούς μήνες οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης.
Οι περισσότεροι από αυτούς τον Ιούλιο ήλπιζαν ότι τον χειμώνα τα πράγματα θα είχαν βελτιωθεί κάπως, τουλάχιστον στον υγειονομικό τομέα και τα μέτρα δεν θα χρειάζονταν να είναι τόσο αυστηρά.
Όμως διαψεύστηκαν. Το κύμα της πανδημίας επανήλθε ακόμα πιο ισχυρό και όλα δείχνουν ότι τα μέτρα για τους εσωτερικούς χώρους θα είναι πιο αυστηρά από τα προηγούμενα, τη στιγμή που τα τελευταία είχαν οδηγήσει στη μείωση του τζίρου της πλειοψηφίας των καταστημάτων σε όλες τις μορφές της εστίασης.
Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του.
«Ένα σημαντικό ποσοστό των καταστημάτων με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σκέφτεται να μην ανοίξει. Ειδικότερα, αν δεν έχει έναν εξωτερικό χώρο, ίσως και να μην υπάρχει λόγος για να ανοίξει.
Ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς που θα ανοίξουν αναμένεται να μην αντέξει και να κλείσει τον χειμώνα, με ότι αυτό σημαίνει για τις οικογένειες τις δικές τους και των εργαζόμενων τους».  
Η κατάσταση είναι δραματική για τον κλάδο. Οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες περιμένουν τις αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση. Βάση αυτών θα πάρουν και οι ίδιοι τις αποφάσεις τους για το τι θα κάνουν.

Συνάντηση με την Πρυτανεία για τους φοιτητές

Ρόλο στην απόφαση τους αυτή θα παίξει και η συνάντηση που θα έχει ο ΣΚΕΑΝΑ το μεσημέρι της Τρίτης, με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.
Εκεί το προεδρείο του συλλόγου θα ζητήσει να έχει μία σαφής ενημέρωση για το πώς θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή χωρίς αυτήν, με τους φοιτητές, δηλαδή, να έρχονται κανονικά στην Πάτρα.
«Αν ισχύσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τους φοιτητές να μην είναι αναγκασμένοι να έρθουν στην Πάτρα, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των καταστημάτων εστίασης της Πάτρας στηρίζεται στους φοιτητές, αλλά και στο Πανεπιστήμιο» τονίζει ο κ. Στεργίου.
Πάντως, ήδη ορισμένοι από τους επαγγελματίες της εστίασης, αναζητούν εναλλακτικές εργασίες, ψάχνοντας να βρουν δουλειά και σε άλλους κλάδους, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη για αυτούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ