Type Here to Get Search Results !

Παραπληροφόρηση για την παραλιακή ζώνη της Πάτρας

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «7η Μέρα» της Καβάλας, αναφέρεται στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με τους προέδρους των Οργανισμών Λιμένων της χώρας και μεταφέρει μαρτυρία του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, ο οποίος δήλωσε, ότι ο συνάδελφός του στην Πάτρα, υποστήριξε ενώπιον όλων στη διάρκεια της συγκεκριμένης σύσκεψης, ότι «ο ΚΚΕ Δήμαρχος της Πάτρας, που το κόμμα του θριαμβολογούσε που ήταν ο μόνος Δήμος που κατάφερε να πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ τμήμα του λιμανιού της πόλης, τώρα θέλει να το επιστρέψει, γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί, αλλά ούτε και να επενδύσει».

Το παραλιακό μέτωπο θα αναπλαστεί και θα αποδοθεί στους δημότες

Ο Δήμος Πατρέων διαψεύδει κατηγορηματικά ότι θέλει να επιστρέψει το παραχωρηθέν τμήμα του παλιού λιμανιού, επειδή δήθεν δεν μπορεί να το διαχειριστεί και τονίζει:
«Συμβαίνει μάλιστα το ακριβώς αντίθετο, αφού διεκδικούμε και το τμήμα από το παλιό λιμάνι που ακόμα δεν έχει αποδοθεί στον Δήμο, με τη δικαιολογία ότι εκεί ο ΟΛΠΑ λειτουργεί το εμπορικό τμήμα του, που το νέο λιμάνι δεν διαθέτει.
Ο Δήμος προχωρά σε συνολική Ανάπλαση της Παραλιακής Ζώνης, με την προκήρυξη μεγάλου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού και εν συνεχεία στην κατασκευή του έργου, ώστε να βελτιώσει ριζικά τη ζωή του λαού και να ενώσει την πόλη με τη θάλασσά της. Ο διαγωνισμός αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο, χωρίς καμιά εξαίρεση. Αφορά δηλαδή και το τμήμα που τώρα διαχειρίζεται ο ΟΛΠΑ
Καλούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ να πάρει δημόσια θέση. Εάν ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, δημιουργείται σοβαρό πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον ίδιο και για την κυβέρνηση που τον διόρισε. Γιατί πρόκειται για ασύστολα ψεύδη και πρέπει να ανακαλέσει.
Συνιστούμε σε όσους ονειρεύονται μπίζνες στο παραλιακό μέτωπο και κέρδη για τα… πιράνχας, “να γυρίσουν πλευρό”.
Το παραλιακό μέτωπο που με τους αγώνες του Πατραϊκού λαού παραχωρήθηκε στον Δήμο, δεν είναι για τα δόντια τους.
Θα αναπλαστεί και θα αποδοθεί σε χρήση στους δημότες».

Η λύση της σύμβασης κρίθηκε αναγκαία και από τον ΟΛΠΑ

Από την πλευρά της η Ηρα Κουρή, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας επισημαίνει για το θέμα:
«Μετά από συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και εκπρόσωποι πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού με τη Νέα Διοικούσα Επιτροπή του ΟΛΠΑ συναποφασίστηκε η λύση της σύμβασης επειδή εκτός από το κτίριο "15" του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος της Πειραϊκής Πατραϊκής και ο περιβάλλων χώρος θεωρήθηκε ακατάλληλος μετά από πρόταση του νέου Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Παναγιώτη Τσώνη και τη δήλωσή του ότι ο ΟΛΠΑ αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του χώρου.
Άρα η λύση της σύμβασης κρίθηκε αναγκαία και από τον ΟΛΠΑ αφού δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις αναγκαίες εργασίες για να παραχωρηθούν το κτίριο και ο περιβάλλων χώρος ασφαλή στα πληρώματα. Σε περίπτωση λοιπόν που ο ΟΛΠΑ ζητούσε να εισπράξει τα μισθώματα για τον χώρο που ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε, η αξίωση αυτή θα ήταν προσβλητική για τον πατραϊκό λαό.
Το Καρναβάλι της Πάτρας, δημιουργία του πατραϊκού λαού δεν ζητιανεύει και η προσφορά - στήριξη των φορέων της πόλης εντάσσεται στον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην κοινωνική πραγματικότητα ως φορείς ουσιαστικής συνεισφοράς».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ