Type Here to Get Search Results !

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Άρτα και Πάτρα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Άρτα και ΠάτραΠροβλήματα σε παραλιακές περιοχές του δήμου Πάτρας άφησε η κακοκαιρία, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων και των μεγάλων κυμάτων. Τα προβλήματα που άφησε το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Άρτα προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα συνεργεία των Δήμων Αρταίων και Γεωργίου Καραϊσκάκη. Στην Καβάλα, ιστιοφόρο βυθίστηκε μέσα στο λιμάνι.

Άρτα

Από το βράδυ της Κυριακής τα συνεργεία των δήμων Δήμων Αρταίων και Γεωργίου Καραϊσκάκη εργάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στην έξοδο της πόλης της Άρτας, στον κόμβο της παλαιάς Εθνικής Οδού προς το Αγρίνιο, το ρέμα Μπούση υπερχείλισε, έγινε χείμαρρος και πλημμύρισε το οδόστρωμα καθώς και υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων. μεγάλη ποσότητα νερού δέχτηκε το ρέμα και από την Ιόνια Οδό.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, με υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και ο δήμαρχος της Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης, με τους αντιδημάρχους, βρέθηκαν στην περιοχή προκείμενου να ενημερωθούν και να συντονίσουν το έργο αντιμετώπισης της κατάστασης.
Ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή στους μηχανικούς της Περιφέρειας να εξετάσουν τις αιτίες υπερχείλισης του ρέματος και να δοθούν λύσεις.
Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας, στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη άρχισαν οι καταγραφές των ζημιών στο αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ τα εργάζονται για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στα σημεία όπου υπήρξαν καταπτώσεις βράχων, δέντρων και σημειώθηκαν καθιζήσεις.

Πάτρα

Προβλήματα και στις παραλιακές περιοχές του Δήμου Πατρέων με τα συνεργεία του δήμου με μηχανήματα να εργάζονται διαρκώς από τα ξημερώματα για τον καθαρισμό των παραλιακών οδών στις Δημοτικές Ενότητες Ρίου και Βραχνέικων.
Στη Δημοτική Ενότητα Ρίου τα μηχανήματα έχουν καθαρίσει από πέτρες και άλλα υλικά, που μεταφέρθηκαν από τα όμβρια ύδατα και από τα θαλάσσια κύματα, την παραλιακή οδό στο Ακταίο και στον Άγιο Βασίλειο, ενώ καθαρισμός από τις πέτρες στο οδόστρωμα επιχειρείται και στις παραλιακές οδούς του Ρίου και των Αραχωβίτικων.
Στη Δημοτική Ενότητα Βραχνέικων άλλο συνεργείο του δήμου έχει καθαρίσει την παραλιακή οδό από το ύψος της περιοχής Ροΐτικα μέχρι και τα Βραχνέικα.
Τα συνεργεία παραμένουν στις περιοχές για να παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται, ενόσω το κύμα κακοκαιρία συνεχίζεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ