Type Here to Get Search Results !

Πάτρα - Ξεκινούν οι έλεγχοι για το κάπνισμα σε κλειστούς και δημόσιους χώρους

Πάτρα - Ξεκινούν οι έλεγχοι για το κάπνισμα σε κλειστούς και δημόσιους χώρους Ξεκινούν οι έλεγχοι κατά του καπνίσματος στους δημόσιους και κλειστούς χώρους, με την Περιφερειακή Διεύθυνση Υγείας και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς να είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να πατάξουν το φαινόμενο και να σταματήσουν αυτή την κακιά συνήθεια που λαμβάνει χώρα, με τους περισσότερους από εμάς να κλείνουμε τα μάτια. 
Ήδη οι έλεγχοι στις δημόσιες δομές και στα κτίρια ξεκίνησαν και σύμφωνα με πληροφορίες για αρχή, σε ότι αφορά την Πάτρα και την Αχαΐα, μπήκαν στο... μάτι τα νοσοκομεία, οι παιδικές χαρές και τα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες υγείας. Το κάπνισμα σε τέτοιους χώρους τιμωρείται αυστηρά και τα πρόστιμα που έρχονται προς τους παραβάτες θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά...
Ωστόσο, οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν μόνο εκεί. Από τις 15 Οκτωβρίου και μετά έρχονται έλεγχοι κατά του καπνίσματος και στα καταστήματα εστίασης, από ελεγκτές της Διεύθυνσης Υγείας, με τη συνοδεία αυτή τη φορά αστυνομικών.
Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση που έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη αυτή την εκστρατεία με ειδικές ρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει πρόκειται να διευκολύνει όσους θέλουν να καταγγείλουν το κάπνισμα σε δημόσιους και κλειστούς χώρους.
Σε κάθε περίπτωση τα πρόστιμα τόσο για τους επαγγελματίες που επιτρέπουν το κάπνισμα στα μαγαζιά τους, όσο και για τους ίδιους τους καπνιστές θα είναι αρκετά αυστηρά. Τα περισσότερα από αυτά τα πρόστιμα, άλλωστε, είναι ήδη σε ισχύς, αλλά από ένα σημείο και μετά, οι κανονισμοί είχαν σταματήσει να τηρούνται. 
Η εκστρατεία κατά του καπνίσματος που είχε γίνει τον περασμένο χειμώνα είχε χωρίσει τους επαγγελματίες εστίασης της Πάτρας σε δύο στρατόπεδα. Οι περισσότεροι είχαν συμμορφωθεί με τους νόμους και τους κανονισμούς, όμως, κατηγορούσαν τους υπολοίπους που με διάφορους τρόπους επέτρεπαν το κάπνισμα για αθέμιτο ανταγωνισμό. 
Αυτή τη φορά ο ΣΚΕΑΝΑ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στο όλο ζήτημα. Πάντως, αντιδράσεις υπάρχουν ήδη από τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας που καλούνται να τρέξουν και για αυτό το θέμα, τη στιγμή που στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε έμψυχο δυναμικό είναι πολλά. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ