Type Here to Get Search Results !

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στην Πάτρα

Χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα για τις μικρές ηλικίες διοργανώθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Πάτρα, από τηνΟργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με χριστουγεννιάτικη γιορτή στις 19 Δεκέμβρη, όπου οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ διασκέδασαν με παράσταση Καραγκιόζη και γέλασαν πολύ, τόσο αυτοί όσο και οι γονείς τους! Σε ζεστό κλίμα έπαιξαν, τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, άκουσαν παραδοσιακά κάλαντα και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορα μουσικά όργανα. Ξεχωριστή δημιουργική στιγμή ήταν όταν τα παιδιά στόλισαν το δικό τους δέντρο με κάρτες στις οποίες έγραψαν από μια ευχή για όλα τα παιδιά του κόσμου: Να έχουν φίλους, ειρήνη και χαρά, να μη γίνεται πια πόλεμος. Αφού έπαιξαν, έφτιαξαν χειροτεχνίες, απόλαυσαν φαγητό και γλυκίσματα, έφυγαν με πολλά αναμνηστικά και δώρα.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 20 Δεκέμβρη ακολούθησε η θεατρική παράσταση «τα Τσιλικροτά». Υπήρξε ενθουσιασμός γιατί πήραν και τα ίδια μέρος στο έργο που είχε προετοιμάσει η θεατρική ομάδα της «Σύγχρονης Εποχής», βασισμένο στο ομώνυμο αστείο χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Μάνης που κυκλοφορεί σε απόδοση του Α. Λαμπρινίδη για μικρά και μεγάλα παιδιά. Μικροί και μεγάλοι έγιναν και οι ίδιοι πρωταγωνιστές στη χριστουγεννιάτικη αυτή ιστορία με τους καλικαντζάρους ή αλλιώς... «τσιλικροτά» όπως τους λένε στη Δυτική Μάνη.
Το δέντρο στολισμένο με τις ευχές για όλα τα παιδιά του κόσμου
Το δέντρο στολισμένο με τις ευχές για όλα τα παιδιά του κόσμου
Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από γονείς και παιδιά να συνεχιστούν οι δραστηριότητες με το παιδικό βιβλίο. Εξάλλου και οι αντίστοιχες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» που πωλούνταν στις εκδηλώσεις έγιναν ανάρπαστες!
Οι χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες της ΚΝΕ στην Πάτρα τελείωσαν με μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία στο κέντρο της πόλης στις 23 Δεκέμβρη. Εκεί, τα παιδιά έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους πρόσφυγες συμμαθητές τους. Ζωγράφισαν και έγραψαν γράμματα που καταδίκαζαν τον πόλεμο, έδειξαν την αλληλεγγύη τους, μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ