Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Ανοίγει χώρους ο Δήμος για τους άστεγους για τον χιονιά

Πάτρα: Ανοίγει χώρους ο Δήμος για τους άστεγους για τον χιονιά
Στους ρυθμούς του χαμηλού βαρομετρικού το οποίο από το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να πλήξει τους ορεινούς όγκους της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας, κινούνται οι υπηρεσίες της αιρετής περιφέρειας και των δήμων στην περιοχή.
Ήδη ο Δήμος Πατρέων έχει σχεδιάσει και προχωρά στο άνοιγμα θερμαινόμενο χωρών προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Στη διάθεση των απόρων και οικογενειών οι οποίες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω ενεργειακής πενίας θα τεθεί η θερμαινόμενη αίθουσα στο χώρο του Αρσακείου καθώς και χώροι σε ξενώνα στην Ηρώων πολυτεχνείου και στην Γεροκωστοπούλου. Παράλληλα από αύριο θα μένουν ανοιχτά από το πρωί έως αργά το βράδυ θερμαινόμενες οι αίθουσες στα ΚΑΠΗ του Δήμου Πατρέων.
Την ίδια ώρα οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει περάσει στην αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτο βαθμό. Σε ό,τι αφορά την αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από σήμερα δόθηκε εντολή και μεταφέρθηκαν εκχιονιστικά μηχανήματα και μεγάλες ποσότητες αλατιού σε περιοχές οι οποίες σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας αναμένεται να πληγούν περισσότερο.
Αυτές είναι σύμφωνα με τα όσα ενημερώθηκε το patrastimes.gr, οι περιοχές που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων Καλαβρύτων Ερυμανθείας και στον ορεινό όγκο την Ζαρούχλας κοντά στη λίμνη Τσιβλού. Σε ό,τι αφορά στην ορεινή Ναυπακτία εκχιονιστικά μηχανήματα αλλά και μεγάλες ποσότητες αλατιού έχουν κατανεμηθεί σε κομβικά σημεία προκειμένου να διατηρηθεί όλο το επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό, καθώς αναμένεται στην ορεινή Αχαΐα και την ορεινή Ναυπακτία να έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά χιονόπτωσης από το βράδυ της Τετάρτης έως και την Πρωτοχρονιά.
Ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και για τον ορεινό όγκο της Ηλείας καθώς σύμφωνα με τον πολιτικό σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης της αιρετής περιφέρειας Δυτικής Ελλάδαςχιονοπτώσεις αναμένονται ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ