Type Here to Get Search Results !

Καλούνται και διοικήσεις των νοσοκομείων για την υπόθεση Depuy

Σε διοικήσεις νοσοκομείων αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας αναμένεται να επεκταθεί η έρευνα των ανακριτών για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων ορθοπαιδικών ειδών που προμηθεύονταν δημόσια νοσοκομεία από την εταιρία DePuy, που ανήκει στον όμιλο Johnson & Johnson.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση που επαναφέρουν, μετά από παύση 4 ετών, οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Μάρκου, εμπλέκεται και πατρινός ορθοπαιδικός που υπηρετεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.Μάλιστα πρόκειται το επόμενο διάστημα να λάβει κλήση για απολογία. Κι αυτό θα συμβεί παρ' ότι κατά τον πρώτο κύκλο ελέγχου της υπόθεσης φέρεται να είχε προβεί σε περαίωση καταβάλλοντας το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Οπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι, η διαδικασία αυτή αφορά τη νομιμοποίηση των αδήλωτων χρημάτων που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του. Επί της ουσίας με τον τρόπο αυτό νομιμοποίησε τα παράνομα εισπραχθέντα χρήματα ή αλλιώς μαύρα χρήματα όπως αναφέρονταν άλλωστε και στο σχετικό κατηγορητήριο.Η νομιμοποίηση όμως αυτών των χρημάτων δεν τον απαλλάσσει από το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης που, όπως όλα δείχνουν, θα εξελίσσεται στην παρούσα χρονική περίοδο.
Οι τριάντα εμπλεκόμενοι (10 γιατροί δημόσιων νοσοκομείων και στελέχη των εμπλεκόμενων εταιρειών) θα κληθούν να λογοδοτήσουν για σειρά κακουργηματικών πράξεων οι οποίες, ανά περίσταση, αφορούν τα αδικήματα της απάτης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της συνέργιας και ηθικής αυτουργίας στην απάτη, της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ