Type Here to Get Search Results !

«Πρασίνισε» η πόλη από σενάρια και επαφές αλλά ακόμα να φανεί ο …υποψήφιος


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Η εκπροσώπηση του «μεσαίου» χώρου και τα σενάρια για ενδεχόμενη παροχή στήριξης στον Γ. Δημαρά από το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της υποστήριξης της κίνησης των 5 δημιουργεί έντονο προβληματισμό και αναταράξεις σε τοπικό επίπεδο.
Το γεγονός ότι κατά την έλευσή τους στην Πάτρα οι κ. Σκανδαλίδης και Χ. Κουκουλόπουλος στο μόνο που αρκέστηκαν ήταν, να αναφέρουν πως για την Πάτρα η Χαρ. Τρικούπη «θα ασχοληθεί ιδιαίτερα και «ειδικά», επιτρέπει τη δημιουργία σεναρίων,  στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η περίπτωση του απερχόμενου Δημάρχου Πατρέων
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Αχαΐα  δεν διστάζουν μάλιστα να  εκτιμήσουν πως ο Ευαγγ. Βενιζέλος  στο πλαίσιο της λογικής που θέλει να στηρίζει την κίνηση των πέντε Δημάρχων, ακόμα κι΄ αν χάσει ο κ. Δημαράς στην Πάτρα, βάζοντας κάτω  τους αριθμούς θα μπορεί να επιχειρηματολογήσει πως  δεν είναι χαμένος συνολικά, καθώς ναι μεν έχασε το ΠΑΣΟΚ την Πάτρα , την οποία είχε χάσει και επί  ημερών Γ. Παπανδρέου, αλλά στο άθροισμα πήρε τους τρεις από τους πέντε Δήμους που στήριξε Δημάρχους.
Επαφές και πάλι επαφές
Αν οι επαφές ήταν ψήφοι, τότε  ο αποκαλούμενο μεσαίος χώρος και η πρώην με την ευρεία έννοια του όρου Δημ9οκρατική Παράταξη, θα είχε το  Δήμο της Πάτρας στο «τσεπάκι» της .
Προς το  παρόν, το μόνο που περισσεύει,  είναι τα «μυστικά δείπνα», τα  οποία συγκαλούνται από εν δυνάμει  ενδιαφερόμενους για να ηγηθούν ψηφοδελτίου  αλλά αποφεύγουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους.
Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η «σκυτάλη» των επαφών, πέρασε στην πρώην αντινομάρχη και περιφερειάρχη Ηπείρου Δήμητρα Μπάστα, η οποία προχώρησε συνάντηση  στελεχών τα οποία έλκουν ην καταγωγή και την επιρροή του στην περιοχή της Μεσσάτιδας, της Οβρυάς, του Πετρωτού  και της  ευρύτερης περιοχής.
Στη συνάντηση κλήθηκαν οι Δημοτικός Σύμβουλος Αντ. Χαροκόπος, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών  Τ. Χριστόπουλος, ο  πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Δεμενίκων και διαμερισματικός σύμβουλος Αντ. Γκόλφης και πρόσωπα που συμμετείχαν στο συδυασμό της Ενωτικής κίνησης του Δ. Κατσικόπουλου.
Οι πληροφορίες θέλουν  η κ. Μπάστα να έκανε σαφές πως θα κάνει γνωστές τις τελικές της αποφάσεις στις 10 Φεβρουαρίου ενώ  καθοριστικό  για τη λήψη της τελικής της απόφασης θα είναι  η στάση που θα τηρήσουν οι Αλ. Σκαρμέας και Γρ. Αλεξόπουλος.
Στη συνάντηση δεν έλλειψε και η «κριτική» προς τους άλλους φερόμενους ως πιθανούς  υποψηφίους για να ηγηθούν συνδυασμού ο οποίος θα καλύπτει το μεσαίο χώρο και το λεγόμενο κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο αναπάντητο έμεινε το ερώτημα του κατά πόσο η κ. Μπάστα θα δεχθεί να ενταχθεί ή να στηρίξει ένα συνδυασμό  στον οποίο θα ηγηθεί άλλο9 πρόσωπο.
Στο «στρατόπεδο» του  Αλ. Σκαρμέα αυτό το οποίο διαφαίνεται πως κυριαρχεί η λογική των μη βιαστικών κινήσεων, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται επαφές, αν και κυρίαρχο θέμα είναι η ενοποίηση  αυτών των προσώπων που κινούνται στην προοπτική της διαμόρφωσης συνδυασμού και έλκουν την καταγωγή τους από τη Δημοκρατική Παράταξη.
Αυτό για το περιβάλλον του πρώην αντιδημάρχου πολιτισμού, μεταφράζεται σε αναγκαιότητα «μινιμαρίσματος» των πολλών υποψηφιοτήτων και συμφωνίας πως  όποιος δεν ηγηθεί θα πρέπει να συστρατευτεί είτε συμμετέχοντας το συνδυασμό ,είτε μέσα από τη συμμετοχή προσώπων που θα προτείνει και θα στηρίξει.
Ο αντιπεριφερειάρχης
Παρόλο που ο ίδιος για ευνόητους λόγου επίσημα τηρεί σιγή ιχθύος – αυτό επιβάλλει η θέση του – πρόσωπα από το περιβάλλον του αφήνουν να εννοηθεί πως υπό προϋποθέσεις και μόνο εάν επιτευχθεί  σύμπλευση σε ότι αφορά  στα πρόσωπα τα οποία  εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να ηγηθούν ενός σχήματος, θα μπορούσε να γίνει συζήτηση ουσίας.
Το κλειδί στην «Αγ. Ανδρέου¨
Η ανάγνωση όλων των στοιχείων που αφορούν στη διαχείριση των Δημοτικών Εκλογών από την Δημοκρατική Παράταξη, ακόμα και σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ δεν περνάει τις  καλύτερες στιγμές του περνάει από την ‘Αγίου Ανδρέου» εκεί όπου βρίσκονται τα νέα γραφεία του κινήματος στην Πάτρα.
Αυτή  η εκτίμηση συνοδεύεται από την αναφορά ολοένα και περισσοτέρων προσώπων που δραστηριοποιούνται στα τοπικοαυτοδιοικητικά, περί ευθύνης της Νομαρχιακής Επιτροπής, να αναλάβει πρωτοβουλία σύνθεσης των απόψεων αλλά και συμπόρευσης όσων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ