Type Here to Get Search Results !

Πάτρα: Δεν "πέρασε" ο προϋπολογισμός του Δήμου


Καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός που έφερε προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή, καθώς υπήρξε διαφωνία στις περικοπές του Κοινωνικού Οργανισμού.
Συγκεκριμένα, 19 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν "ναι", "18" ψήφισαν "όχι", ενώ 5 ψήφισαν "παρών".
οι 19 θετικές ψήφοι προέρχονται από την παράταξη της δημοτικής Αρχής, καθώς και από τους ανεξάρτητους Παν. Ξυπολιά και Τασία Παπαντωνοπούλου.
Στα 18 "όχι" συμπεριλαμβάνονται οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Αντ. Χαροκόπος και Δημ. Τσιμπούκης, τα μέλη των παρατάξεων Χριστόπουλου και Πελετίδη, οι επικεφαλής παρατάξεων Ανδρ. Τζουραμάνης και Δ. Αϊβαλής, καθώς και οι ανεξάρτητοι Βίβιαν Σαμούρη, Ήρα Κουρή, Απ. Βανταράκης, Ν. Μακρής και Γεωργία Χρυσανθακοπούλου.
Αίσθηση προκάλεσε η αρνητική ψήφος της τελευταίας, καθώς εδώ και αρκετό καιρό η κυρία Χρυσανθακοπούλου σε κρίσιμα θέματα συντασσόταν διά της ψήφου της με τη δημοτική Αρχή.
Η παράταξη Κατσικόπουλου επέλεξε τη στάση της αποχής, με τη διαφοροποίηση που προαναφέραμε, των κ.κ. Τσιμπούκη και Χαροκόπου, που καταψήφισαν τον Προϋπολογισμό.
Αυτό που τονίζεται,από πλευράς της δημοτικής Αρχής είναι ότι το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υπάρχει ψηφισμένος Προϋπολογισμός.
H δημοτική Αρχή προέβαλε το επιχείρημα ότι υποχρεώθηκε φέτος -εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε άλλες χρονιές- να προχωρήσει στη σύνταξη του Προϋπολογισμού με βάση τα οικονομικά στοιχεία που υπήρχαν μέχρι τις 30/9/12, ενώ, όπως υποστήριξε, το τελευταίο τρίμηνο πάντα ο Δήμος έχει περισσότερα έσοδα.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, δεσμεύτηκε ότι τα επιπλέον έσοδα που θα προκύψουν από αυτή την περίοδο θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στον Κοινωνικό Οργανισμό, για τον οποίο αναγνώρισε ότι οπωσδήποτε έχει αυξημένες ανάγκες αυτή την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της σκληρής δοκιμασίας ευρέων κοινωνικών στρωμάτων.
Η Δημοτική Αρχή πάντως, φέρεται αποφασισμένη να επαναφέρει τον προϋπολογισμό για ψήφιση, καθώς πρέπει να ψηφιστεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ