Type Here to Get Search Results !

Στην Πάτρα, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης

Στην Πάτρα βρέθηκε, σήμερα, από το μεσημέρι, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος είχε συναντήσεις και συσκέψεις με εκπροσώπους και παράγοντες του Α' και Β' βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζί του ηταν και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ Ανδρέας Κατσανιώτης.
Συγκεκριμένα, στις 15:00, ο υπουργός, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα, επισκέφτηκαν, στο γραφείο του, τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, με τον οποίο είχαν ωριαία σύσκεψη εργασίας για τα σημαντικά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είχε προηγηθεί, στις 14:00, στο γραφείο του κ. Αγγελάκα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σύσκεψη του κ. Στυλιανίδη με αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού Αχαΐας. Στις 16:00, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, παρουσία του βουλευτή Αχαΐας Θανάση Νταβλούρου, συναντήθηκαν, στο γραφείο του κ. Αγγελάκα, με τους πέντε δημάρχους του Νομού Αχαΐας. Οι Δήμαρχοι, Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, Αιγιαλείας, Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος, Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, Δυτικής Αχαΐας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Ερυμάνθου, Αθανάσιος Καρπής συζήτησαν με τον κ. Στυλιανίδη τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τους Δήμους τους, εστιάζοντας σε αυτά της έλλειψης προσωπικού και της κινητικότητας των υπαλλήλων, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού και των παράνομων αμμοληψιών. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αφού ευχαριστήσω το Βουλευτή Αχαΐας Θανάση Νταβλούρο και το Γενικό Γραμματέα Μανώλη Αγγελάκα για τη θερμή φιλοξενία και για τη δυνατότητα που μου έδωσαν, με την πρόσκλησή τους, να επικοινωνήσω και με την Αυτοδιοίκηση και μέσω αυτής με την τοπική κοινωνία, αλλά και με τον κόσμο μας στη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα στην Αχαΐα, θέλω να ενημερώσω ότι σήμερα είχα εποικοδομητικότατες συναντήσεις, τόσο με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, όσο και με το σύνολο των δημοτικών αρχόντων του Νομού Αχαΐας, για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Μου έθεσαν τους προβληματισμούς τους τόσο για τα θεσμικά, όσο και για τα αναπτυξιακά ζητήματα.
Στις συζητήσεις μας δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη να στηρίξουμε όλοι μαζί, Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, μια κοινωνία που δοκιμάζεται από τη δριμύτητα της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Παράλληλα, βγήκαν και πρακτικά αποτελέσματα, γιατί μέσα από τη συζήτηση επισημάνθηκαν οι προτεραιότητες και πάρθηκαν οι ανάλογες δεσμεύσεις για το πώς η Πολιτεία μπορεί να βοηθήσει την Τ.Α. και αυτή, με τη σειρά της, την κοινωνία. Ξεκαθάρισα σε όλους, από την αρχή, ότι, ακόμα και σε ζητήματα που δεν εμπίπτουν στη στενή αρμοδιότητα του υπουργείου των Εσωτερικών, προτιθέμεθα να μεσολαβήσουμε, υποστηρικτικά, προς τα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την προώθηση και την επίλυσή τους. Και αυτό, έχει να κάνει, κυρίως, με τα θέματα των μεγάλων έργων ή με κλαδικά ζητήματα που βρήκαμε μπροστά μας στις σημερινές συζητήσεις. Στην περιοχή σας έρχομαι σε μια στιγμή πολύ κρίσιμη, γιατί είμαστε ακριβώς πάνω στην στροφή της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά. Περάσαμε ένα 6μηνο εξαιρετικά δύσκολο, που όλες οι πολιτικές δυνάμεις, που συμπαρατάσσονται στην ευρωπαϊκή λογική, έδωσαν τη μάχη για να μπορέσουν να στηρίξουν τον αγώνα της Ελλάδας να μείνει στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και να επιτύχει πρακτικά αποτελέσματα. Και το καταφέραμε. Καταφέραμε να ανατρέψουμε το κλίμα, να ανακτήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία και παράλληλα, να κερδίσουμε την παράταση αποπληρωμής του δανεισμού και να έρθει στην Ελλάδα η μεγάλη δόση των 44,5 δισ., η οποία θα τονώσει τη ρευστότητα και θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα πόδια μας. Από αυτή τη στροφή και μετά ακολουθεί η έξοδος προς την κοινωνία. Είμαστε εδώ για να επικοινωνήσουμε την προσπάθεια αυτή, να εξηγήσουμε μερικά ίσως δύσκολα σημεία και πως θα τα ξεπεράσουμε και να προσδιορίσουμε ενώπιον της κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας τη γραμμή που πρόκειται όλοι μαζί να ακολουθήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ