Type Here to Get Search Results !

Παπαδήμος: «Η μείωση στις συντάξεις δεν μπορούσε να αποφευχθεί»

«Η μείωση στις συντάξεις δεν μπορούσε να αποφευχθεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας «έντονη» τη συζήτηση που έκανε με την τρόικα για το επίμαχο ζήτημα. Στην συνεδρίαση «κλείδωσαν» οι αποφάσεις για μείωση στις κύριες συντάξεις κατά 12% για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ, για κλιμακωτή μείωση σε επικουρικές άνω των 200 ευρώ, για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και στα πολυτεκνικά επιδόματα. Την Δευτέρα - ημέρα της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup - θα κατατεθεί στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την ψήφιση των περικοπών στις συντάξεις και τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα επιτρόπου» για την Ελλάδα.
Επί τάπητος τέθηκαν οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης και του PSI, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται ο εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου με τα επώδυνα μέτρα που προβλέπουν περικοπές σε συντάξεις και ειδικά μισθολόγια.
Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι οι επιπτώσεις «είναι ηπιότερες απ' ό,τι έχουν εμφανιστεί» και έφερε ως παράδειγμα κάποιον που παίρνει σύνταξη 1.500 ευρώ. «Η σύνταξή του μειώνεται κατά 12% για το ποσόν πάνω από τα 1.300 ευρώ, μειώνεται, δηλαδή, κατά 24 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός.
Στην εισήγησή του ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να έχουν πάγιο και όχι προσωρινό χαρακτήρα, δηλαδή να επηρεάζουν με μόνιμο τρόπο τις δαπάνες.
Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα που έχει μπροστά της η κυβέρνηση για την υλοποίηση του νέου προγράμματος, και εν όψει της σύναψης της δανειακής σύμβασης, ο Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι τα όρια είναι πολύ πιεστικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όλα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ