Type Here to Get Search Results !

Ονόματα που καίνε στο υπόμνημα των εισαγγελέων

Υπόμνημα-φωτιά με ονόματα που «καίνε» είναι έτοιμοι να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φ. Μακρή οι δύο παραιτηθέντες οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιωάννης Τέντες, προκειμένου να διερευνηθούν όσα κατήγγειλαν στην επιστολή παραίτησής τους και συγκεκριμένα εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο τους, από ποιους και σε ποιες υποθέσεις.
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, οι οποίοι υπέβαλαν τις «ηχηρές» παραιτήσεις τους με αφορμή σχέδιο νόμου με το οποίο επιχειρήθηκε η αντικατάστασή τους στο πιο κρίσιμο στάδιο της μάχης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, φέρονται αποφασισμένοι -σύμφωνα με πληροφορίες- να μιλήσουν με στοιχεία και ονόματα στο γραπτό υπόμνημα που τους ζητήθηκε να καταθέσουν στον αντεισαγγελέα του Α.Π. και επιθεωρητή Φώτη Μακρή, ο οποίος ανέλαβε να χειριστεί την «καυτή» υπόθεση και να διερευνήσει σε χρόνο-αστραπή τους λόγους που τους οδήγησαν στην ηρωική έξοδο.
Σύμφωνα με όσα είπαν στο «Εθνος της Κυριακής» πηγές από το περιβάλλον των δύο εισαγγελέων, «θα δώσουν στοιχεία και ονόματα και τότε? γαία πυρί μειχθήτω»!
Σημείο-κλειδί του θα είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το στοιχείο που θορύβησε τόσο πολύ «πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος», ώστε να αποφασιστεί αιφνιδίως η ακύρωση των οικονομικών εισαγγελέων και η αντικατάστασή τους με αρχαιότερο εισαγγελικό λειτουργό.
Δυσαρέσκεια
Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς το τελευταίο διάστημα είχαν χειριστεί με επιτυχία μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και οικονομικού εγκλήματος και είχαν πρωταγωνιστήσει στη σύλληψη οικονομικών παραγόντων για χρέη προς το Δημόσιο ενώ, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον τους, δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι κανένα από τα «ηχηρά» ονόματα των συλληφθέντων δεν πέρασε την πόρτα του Κορυδαλλού...
Παράλληλα είχαν ανοίξει ιδιαίτερα σημαντικές έρευνες οικονομικών υποθέσεων, που «άγγιζαν» πρόσωπα του δημόσιου βίου, χωρίς πολλές φορές να έχουν την απαραίτητη βοήθεια στο έργο τους, όπως το ότι πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες μέχρι να τους σταλούν από το υπουργείο Οικονομικών οι λίστες με τα ονόματα των χρεοφειλετών!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ