Type Here to Get Search Results !

Θύελλα από την παραίτηση των δυο εισαγγελέων

Ρεπορτάζ: ΓΩΓΩ ΖΑΒΒΟΥ, Δ. ΤΣΟΥΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Απίστευτη κόντρα επάνω στα... ερείπια του φοροεισπρακτικού μηχανισμού πυροδότησε η χθεσινή παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων κκ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι κατήγγειλαν προσκόμματα και αγκυλώσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις και για τις προωθούμενες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο.
Την ίδια στιγμή μαίνεται και η κόντρα των εφοριακών με την κυβέρνηση, με τους μεν πρώτους να καταγγέλλουν πολιτικές παρεμβάσεις στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της φορολογικής διοίκησης και διάλυση του μηχανισμού λόγω των αποχωρήσεων και τον υπουργό Οικονομικών να προαναγγέλλει προσφυγή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό σε μία ιδιαίτερα δύσκολη δημοσιονομικά περίοδο, με τα έσοδα να είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των τρεχουσών ταμειακών αναγκών πέραν των αποπληρωμών των ομολόγων που λήγουν.
Αφορμή για την παραίτηση των δύο γνωστών εισαγγελέων, που μαζί με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις πρόσφατες διώξεις της επώνυμης φοροδιαφυγής, υπήρξε η δημοσιοποίηση νομοσχεδίου με το οποίο, όπως υποστηρίζουν, επιχειρείται η αντικατάστασή τους.
Στην επιστολή παραίτησής τους προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή κάνουν λόγο ότι δεν δέχονται να είναι «εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση και να αποτελέσουν άλλοθι και μία θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Πέραν των επιχειρημάτων των δύο εισαγγελέων, εδώ και καιρό ήταν διάχυτη στο Εφετείο η άποψη της ελλιπέστατης στήριξης στο έργο τους για την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς εκκρεμεί αίτημα για υποστήριξη του γραφείου με έναν δικαστικό υπάλληλο και υλικοτεχνική υποδομή.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, δηλώνει αιφνιδιασμένη από το γεγονός και με κοινή ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης κκ. Ευ. Βενιζέλος και Μιλτ. Παπαϊωάννου χαρακτηρίζουν την αντίδραση των δύο εισαγγελέων βεβιασμένη και υπερβολική που δημιουργεί την εντύπωση ότι οι θεσμοί δυσλειτουργούν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ