Type Here to Get Search Results !

Θέμα ηγεσίας από κορυφαίους στο ΠΑΣΟΚ

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έθεσαν κορυφαία στελέχη του Κινήματος στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ζήτησαν από τον Γ. Παπανδρέου αποσαφήνιση της θέσης του, ενώ υποστήριξαν διαφορετικές απόψεις για χρόνο και τρόπο εκλογής.
Το πρώτο καθοριστικό κρας τεστ για τη δυνατότητα του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει, παρά την προφανή φθορά, ενωμένο και εν δυνάμει ετοιμοπόλεμο έγινε χθες διά της μαραθώνιας συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γ. Παπανδρέου.
Ενα... βήμα πριν από τις τελικές αποφάσεις για τη διαχείριση των «υπόκωφων» μέχρι στιγμής αναταράξεων και με φόντο τα «αιτήματα» για την αλλαγή ηγεσίας, κορυφαίοι υπουργοί άκουσαν την ομιλία (μία ώρα plus...) του Γιώργου Παπανδρέου και πήραν θέση για την «επόμενη μέρα». Χωρίς περιστροφές, αλλά και με διαφορετικές «γωνίες» στις τοποθετήσεις τους, ανέλυσαν τα της συγκυρίας, έκαναν κριτική και αυτοκριτική για τη διετή διακυβέρνηση και πρότειναν λύσεις για την «κορυφή» του ΠΑΣΟΚ.
Διαφώνησαν ως προς τον χρόνο της κρίσιμης ημερομηνίας για το ΠΑΣΟΚ, όπου θα αναμετρηθούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία, αλλά στην πραγματικότητα συμφώνησαν και το εξέφρασαν με τις ομιλίες τους ότι η «διαρκής κατάρρευση» του κόμματος (και στα γκάλοπ) πρέπει να εμποδιστεί από σοβαρές και άμεσες πρωτοβουλίες.
Εθεσαν ανοιχτά (οι περισσότεροι) θέμα ηγεσίας, ζήτησαν αλλαγή ηγεσίας, αν και κάποιοι πρόκριναν τη λύση του διαλόγου για τον εντοπισμό των λαθών και την παραγωγή πολιτικών πριν εμφανιστεί η «κρησάρα» των προσώπων.
Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επί δύο χρόνια πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έκανε εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα, άγγιξε «καυτές» λεπτομέρειες και ευθύνες της κυβέρνησής του, αλλά αρνήθηκε το «αυτομαστίγωμα» αυτήν τη στιγμή. Και στην αρχή και στο τέλος της ομιλίας του (23 σελίδων) ο Γ. Παπανδρέου θέλησε να προϊδεάσει σχετικά με τις κινήσεις του με την ίδια φράση: «Εγώ το καθήκον μου θα το κάνω, όπως πρέπει». Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξε με την ομιλία του τα χαρτιά του - κάτι που «ενόχλησε» κορυφαία στελέχη, τα οποία εν συνεχεία ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη δευτερολογία του (εννοούσαν προφανώς και όχι στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ