Type Here to Get Search Results !

«Στη Ελλάδα δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν με το όνομα»

Οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας «υπονομεύονται από τις εξαιρετικά ακραίες θέσεις της Ελλάδας, οι οποίες είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στην Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας από κανέναν, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση».
Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), Νίκολα Γκρούεφσκι, σχετικά με τις απαντητικές επιστολές που έλαβε από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, και τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Ειδικότερα, ο Γκρούεφσκι θεώρησε ότι οι αντιρρήσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, για συνάντηση μαζί του στην παρούσα φάση, καθώς και οι επισημάνσεις του Λουκά Παπαδήμου για τη σημασία εξεύρεσης μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελούν "ακραίες θέσεις" της ελληνικής πλευράς. "Πρόκειται για τις πιο ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Ελλάδας και καταδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ασχοληθούν με το πρόβλημα του ονόματος. Αποφεύγουν συναντήσεις με κάθε τρόπο και σε κάθε πιθανό επίπεδο", ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε αρχικά αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο, με την οποία ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ, με την Ε.Ε.. Μετέπειτα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ζητώντας να συναντηθεί μαζί του το συντομότερο δυνατό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ