Type Here to Get Search Results !

Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν χάσει τη δυναμική τους

Ανακοπή της δυναμικής πορείας των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα βλέπουν οι Financial Times, με σημερινό άρθρο επ’ ευκαιρία της συμπλήρωση ενός έτους από την είσοδο της Ελλάδας στον μηχανισμό διάσωσης.
Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα έχουν χάσει τη δυναμική τους, αναφέρει η εφημερίδα και συμπληρώνει πως «ένα χρόνο μετά τη διάσωση οι καιροί είναι δύσκολοι και η Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, με τα κλειστά καταστήματα και τις σορούς σκουπιδιών να μαρτυρούν την κλίμακα του οικονομικού σοκ και την οργισμένη διάθεση των συνδικαλιστών».
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως στο εξωτερικό υπάρχει ο φόβος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να καταφέρει και να ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας ή ακόμη και να τη φέρει κοντά στα επίπεδα των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών.
Σε αυτό το σημείο οι Financial Times θέτουν το δίλημμα που έχουν τόσο η Ευρώπη, όσο και το ΔΝΤ, αν δηλαδή στην περίπτωση της αποτυχίας, θα δώσουν στην Ελλάδα μία νέα ευκαιρία ή θα την αφήσουν να πτωχεύσει, με πιθανώς συντριπτικές συνέπειες για τα τις τράπεζες και την οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.
Ωστόσο, η εφημερίδα υπογραμμίζει πως η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων έχει χάσει τη δυναμική της σε σχέση με πέρυσι, ενώ κινδυνεύει να μείνει αναξιοποίητη η πρόοδος που έχει συντελεστεί έως τώρα.
Σημειώνει, πως η καθυστέρηση ή άμβλυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αποδίδεται στους φόβους για επανάληψη των βίαιων επεισοδίων που προκάλεσαν το θάνατο τριών υπαλλήλων της Marfin Bank το 2010 στην οδό Σταδίου. Παράλληλα, κρούει τον κώδων του κινδύνου πως η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ύφεση αποτελεί τροχοπέδη για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, παρά τη μικρή βελτίωση στο θέμα της συμμόρφωσης των φορολογουμένων.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Καλησπέρα,

    διαβάστε μια ανάλυση με γράφημα για τους λόγους της ύφεσης και πως αυτή συνδέεται με τις τιμές του πετρελαίου. Νομίζω θα την βρείτε ενδιαφέρουσα.

    http://center24.blogspot.com/2011/05/blog-post_04.html#axzz1KjDSTcnO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ