Type Here to Get Search Results !

Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

Χριστούγεννα με σκουπίδια φαίνεται ότι θα κάνουν οι κάτοικοι στο λεκανοπέδιο Αττικής καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ, την ίδια στιγμή, η κατάσταση σε πολλά σημεία είναι αποπνικτική.
Αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν κηρύξει για την Τετάρτη, από τις 11 το πρωί έως και το τέλος της βάρδιας, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είχε προηγηθεί η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να προκηρύξει τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, με αίτημα την «υπεράσπιση βασικών εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων, που αμφισβητούνται και ανατρέπονται από τις ασκούμενες πολιτικές».
Με τη νέα στάση εργασίας αναμένεται διόγκωση του προβλήματος με τα συσσωρευμένα εδώ και 20 μέρες σκουπίδια στις γειτονιές της Αθήνας. Τη Δευτέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε αιφνιδιαστικά να προχωρήσει σε κατάληψη του ΧΥΤΑ στη Φυλή, με αιτιολογία την παραχώρηση του έργου αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες. Για τον λόγο αυτό το προεδρείο της ομοσπονδίας αποφάσισε κατάληψη των γραφείων Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), φορέα αρμόδιου για τη διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου.
Από την πλευρά του ο ΕΣΔΚΝΑ, διά του προέδρου του και δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Χιωτάκη, απαντά ότι ουδέποτε υπήρξε πρόθεση παραχώρησης της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες, ούτε αποφάσισε κανείς πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ